Георги Терзийски, АПИ: Проектът на СОП ще приключи до края на 2021 г.

12.06.2020

Георги Терзийски, АПИ: Проектът на СОП ще приключи до края на 2021 г.

Проектът на Софийския околовръстен път (СОП) ще бъде приключен до края на 2021 година и ще струва 142 700 000 лв. Това каза председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски по време на инспекция на строителството и разширяването на важната пътна артерия.

[✕]

От неделя (14 юни) на обяд се въвежда временна организация на движението от пътен възел „Горубляне“ до пътен възел „Младост“. Транзитният трафик ще бъде пренасочван към Северна скоростна тангента от магистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“, а локалният ще използва булевардите „Александър Малинов“ и Цариградско шосе, както и
Самоковско шосе и ул. „Инж. Георги Белов“.

Предвижда се участъкът да бъде отворен на 10 септември. Причината за затварянето на отсечката е надлезът при 40-ти км, който е изчерпал своята експлоатационна годност. Повече от 40 години от неговото построяване той не е ремонтиран основно и е опасен. Надлезът ще бъде разрушен и на негово място ще бъде изградено ново съоръжение.

„Новото съоръжение ще е модерно и ще отговаря на изискванията на проекта. Ще има 6 ленти и всички системи, свързани с безопасността на пътуването. В момента създаваме известни затруднения и неудобства на гражданите и гостите на София, но това е само с цел да направим инфраструктурата на столицата модерна, удобна и безопасна“, заяви Терзийски.

<< Обратно към новините