Mercedes-Benz Sprinter - за международен транспорт

11.05.2020

Mercedes-Benz Sprinter - за международен транспорт

Силвър Стар, генерален дистрибутор на Mercedes-Benz за България, представи ново приложение на лекотоварния бестселър Mercedes-Benz Sprinter, специално оборудвано за международен транспорт.

[✕]


За база на концепцията е използвана шаси-кабина Mercedes-Benz Sprinter 314, със средна дължина и допустима максимална маса 3,5 тона. Задвижващи са предните колела, което е новост, приложена за пръв път при последното поколение на вана, чрез която се постига и по-голям полезен товар.

Двигателят е дизелов 2,2 л с максимална мощност 143 к.с. Куплиран е с 6-степенна механична предавателна кутия. Резервоарът е с вместимост 92 литра.Автомобилът е добре оборудван с най-необходимите екстри като климатик, bluetooth радио, круиз контрол, а също така и с най-новите и модерни системи за сигурност на Mercedes-Benz като асистент за потегляне под наклон, асистент срещу странични пориви на вятъра и асистент, разпознаващ умора у водача.

Шофьорската седалка е с лумбална опора и предразполага към удобно и спокойно пътуване. Допълнителната облицовка на задната стена обезшумява и изолира купето.Монтираната при модела, над шофьорската кабина, анатомична спална кабина – Pony Fantasy, е с качествена термоизолация, два странични люка, гнездо за 12 В и допълнително монтирана отоплителна печка, независима от двигателя.

Товарната надстройка е олекотена с шпригли, брезент и двустранна щора, като полезният товар е 1100 кг, а товарният обем 19,8 куб. м и побира до 8 европалети. При избор на дълга база на шасито има възможност за разширяване на товарната вместимост до 10 европалети.

<< Обратно към новините