TRATON GROUP готова да възобнови производството

08.05.2020

TRATON GROUP готова да възобнови производството

TRATON GROUP регистрира спад в единичните продажби, приходите от продажби и оперативната печалба през първите три месеца на 2020 г. заради очакваните негативни ефекти от пандемията.

TRATON GROUP регистрира спад в единичните продажби, приходите от продажби и оперативната печалба през първите три месеца на 2020 г. благодарение на очакваните негативни ефекти от пандемията от коронавирус. Групата се подготвя за повторното отваряне на производството си в много предизвикателна икономическа среда.

Продажбите на единица продукция на трите бранда - MAN, Scania и Volkswagen Caminhões e Ônibus са се свили с 20% до 46 000 (ниво от предходната година - 57 200) през първите три месеца на 2020. С намалението на продажбите с 21% до 42 000 (53 000) превозни средства спадът в продажбите на камиони е по-забележим, отколкото при автобусите, където е регистриран спад от 4% до около 4 000 (4 200) превозни средства.

Ефектите от пандемията засягат икономиката като цяло, а това важи и за TRATON GROUP. Това, от което Европа се нуждае в момента, са инвестиционни стимули за екологично модернизиране на автопарковете като средство за преодоляване на кризата в този критичен за системата сектор, каза Андреас Реншлер, изпълнителен директор на TRATON и член на Управителния съвет на Volkswagen AG.

Между януари и март TRATON GROUP генерира приходи от продажби в размер на 5,7 милиарда евро (6,4 милиарда евро), което е спад на годишна база от 11%. При 161 милиона евро ( срещу 490 милиона евро), оперативната печалба е спаднала с две трети. Оперативната възвръщаемост на продажбите е спаднала до 2,8% при 7,6% за първите три месеца на предходната година. Входящите поръчки са намалели с 16% до 54 200 единици.

TRATON GROUP отговори на кризата с редица мерки. Те включват осигуряване на ликвидност на компанията, създаване на нови планове за действие и въвеждане на временни спирания на производството.

„Ефектите от пандемията с коронавируса ни принудиха да преразгледаме инвестиционните си приоритети и проектите за научноизследователска и развойна дейност. Тук има ясен акцент върху запазването на ликвидността. Ние се подготвяме за съществен спад, както на приходите от продажби, така и на оперативната печалба за второто тримесечие. Всички ключови статистики ще бъдат отрицателно повлияни“, заяви Кристиан Шулц, финансов директор на TRATON GROUP.

<< Обратно към новините