Buggyra Racing проведе тестове на пистата Мост

04.05.2020

Buggyra Racing проведе тестове на пистата Мост

Къде е границата между Европа и някои балкански страни? Един от реперите е поведението на управниците към населението на собствените им страни по време на COVID-19.

[✕]


В Европа не само възстановяват производствата – където са били прекратени, а правят и първите стъпки за връщане към нормалния начин на живот

В началото на миналата седмица екипът на чешкия отбор Buggyra Racing успя да проведе свои тестове на „домашната“ писта Мост, в Южна Моравия. Като част от подготовката за предстоящия състезателен сезон – в отбора вярват, че той само е отсрочен, ще се поднови и проведе изцяло – на пистата са били машини с четири спецификации, предназначение за по-широката гама от състезания, в които отборът има ангажименти за сезон 2020. Освен добре познатото и винаги отразявано от нас участие в ETRC (Европейския пистов шампионат за камиони), през т.г. Buggyra, в съюз с отбора на Zero Mileage Lubricants, ще участва и в пистовия шампионат за автомобили GT (Gran Turismo).

[✕]


Автомобилът - Mercedes GT3, ще бъде пилотиран от Давид Вржецки, двукратен европейски шампион в ETRC, трикратен китайски шампион в пистови състезания с камиони и носител на множество световни рекорди на скорост и издръжливост (десният на снимката), и от Томаш Енге - единственият чех, който някога е участвал в състезания от Формула 1.

Друга планирана активност е участието в SuperTrofeo Europe – серия от шест състезания в Европа, организирана от Lamborghini Squadra Corse, която завършва с голям финал в началото на ноември, който събира победителите от Европа и аналогичните състезания в Азия и Северна Америка.

На теста в Мост бе и състезателен камион Buggyra VK. Както обясни Давид Вржецки, който е главен конструктор на Buggyra, по двигателя на VK са направени промени и тестът е показал какво ще бъде поведението му на пистата. „За съжаление на пистата не беше нито един от основните ни състезатели - добави двукратният ETRC шампион Вржецки. - Въпреки че Адам Лацко се завърна от Испания, той все още е в задължителната карантина. А французинът Тео Калвет нямаше дори шанс да стигне дотук в момента.“ През голяма част от времето с VK е тренирала Алиа Колоч, дъщеря на наставника на отбора Мартин Колоч.

<< Обратно към новините