Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

MAN планира рестартиране на производството

27.04.2020

MAN планира рестартиране на производството

MAN спря производството си в средата на март. Сега от 27 април заводите за автобуси и камиони се рестартират с цялостна концепция за безопасност.

[✕]

Спирането на производството се наложи, за да се защитят служителите си, поради скъсани вериги за доставки и поради резкия спад на търсенето на търговски превозни средства. След спиране на производството за около шест седмици, заводите на MAN Truck & Bus постепенно ще възобновят производството си с редуциран капацитет от 27 април 2020 г. Защитата на служителите е основен приоритет, затова са приложени широко обхватни мерки в съответствие с разработен подробен план. Те включват, наред с други неща, осигуряване на по-голямо разстояние между служителите, промяна на маршрути и, когато е необходимо, защитно оборудване, както и обучение и инструктаж на служителите.

„През последните седмици екипът за Управление на кризи работи интензивно върху условията, при които нашите заводи могат да бъдат рестартирани. Сред ключовите предизвикателства тук са надеждната доставка на части от доставчиците ни, както и организацията на собствените ни работни процеси, докато защитаваме нашите колеги, но също така и мерки за стимулиране на търсенето на търговски превозни средства." обобщава Йоахим Дреес, изпълнителен директор на MAN Truck & Bus SE. „Нашите доставчици са от всички страни на ЕС - затова молим политиците да ни подкрепят с координиран подход на ниво ЕС за възстановяване на пазара“.

Някои служители както в производството, така и в администрацията ще продължат да работят първоначално с намалено работно време или ще се възползват от съществуващите договорености за гъвкаво работно време и ще работят от дома, когато е възможно. Връщането в офиса също ще бъде поетапно в съответствие с концепцията за безопасност.

MAN Truck & Bus ще продължи да поддържа напълно сервизната мрежа за своите марки MAN и NEOPLAN, за да поддържа аварийните превозни средства, веригите за доставки и местния обществен транспорт. Това се отнася както за собствените сервизни компании на MAN, така и за партньорските компании на MAN Truck & Bus. стига това да е разрешено от властите в съответния регион.
Спирането на заводите не се отрази на доставките на резервни части и клиентите на MAN могат да са спокойни, че превозните им средства ще бъдат обслужвани в срок, както досега.

 

 

<< Обратно към новините