Трансмисии за бетоновози ZF

22.04.2020

Трансмисии за бетоновози ZF

Новото поколение трансмисии за бетоновози ECOMIX II на ZF са проектирани за „барабани“ с вместимост до 16 куб. м и изходящ въртящ момент до 90000 Нм.

[✕]

Олекотената и компактна конструкция прави ECOMIX II с 24% по-лека и 50% по-къса в сравнение с предишни модели. Използването на патентованата трансмисия с еластомерни лагери като допълнение към управлението на превозното средство позволява увеличено осово изместване на съда за бетон, както и променлив наклон.

ECOMIX действа като акустична и механична бариера между съда за бетон и рамата на камиона, което води не само до значително по-тихо функциониране, но и повишен комфорт за водача. Обслужваемостта е подобрена благодарение на отделените маслени системи за трансмисията и хидростатичната система, както и подобреният достъп.

Собствениците на бетоновози, както и големите потребители на бетон постоянно повишават изискванията си към размерите на „барабаните“, като по-голямата мощност и дългите работни смени са само частичен аспект. С двата си модела ZF демонстрират забележителна способност при производството на силово предаване за бетоновози.

Главната разлика в поколенията се състои във факта, че моделите на ECOMIX II превъзхождат предишния модел, когато става въпрос за размери, тегло, здравина, гъвкавост, тишина, обслужваемост и комфорт. Предавателната кутия се състои от двустепенна планетна предавка, задвижвана от хидромотор. И в двете степени се използва икономична и доказана технология, съчетана с ниски нива на износване и лесна поддръжка при тежки условия на употреба. Това дава възможността на производителите да си освободят място при проектиране и опростява вграждането. Невероятната издръжливост на лагерите спомагат за увеличаване на натоварването при понижен разход на гориво, което води до намаляване на разходите при всеки курс.

Прочетете цялата статия в новия брой на списание СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА.

 

<< Обратно към новините