Bridgestone постепенно възобновява производствената си дейност в ЕМIA

16.04.2020

Bridgestone постепенно възобновява производствената си дейност в ЕМIA

Bridgestone EMIA (Европа, Русия, Близкия Изток, Индия и Африка) съобщи, че няколко завода в производствената ѝ мрежа постепенно ще увеличават производството, за да отговорят на потребностите на бизнес

[✕]

Към 15 април производството се възобновява във всички заводи, разположени в Испания (Бургос, Билбао и Пуенте Сан Мигел) и в Русия (Уляновск). Предполага се, че заводът за гуми за леки автомобили в Бари (Италия) и заводът за регенерат в Ланклаар (Белгия) ще възобновят дейността си по-късно този месец. Затворени засега остават заводите в Индия, Южна Африка и Франция.

Производствените предприятие в Полша (Познан и Старгард) и Унгария (Татабаня) не са преустановявали дейността си през целия този период, но работят с намален капацитет. Плановете за възобновяване на дейността отразяват тенденцията в търсенето, наблюдавана в няколко от пазарните сегменти на Bridgestone EMIA, включително автомобилни гуми за първоначално вграждане (OEM) и търговския сектор , който беше по-слабо засегнат от икономическия спад, породен от глобалната пандемия. Bridgestone EMIA продължава да работи в тясно сътрудничество със своите клиенти и доставчици, за да осигури адекватни доставки, като същевременно следи отблизо колебанията в търсенето.

Здравето и безопасността на служителите остават най-важният приоритет. Затова Bridgestone предприема подходящи предпазни мерки в съответствие със своите протоколи за предотвратяване на професионални опасности, като спазва стриктно указанията и препоръките на здравните власти, за да осигури социално дистанциране и адекватна защита на работната си сила. Преди възобновяването или разширяването на дейностите допълнително са въведени щателни процедури и контролни списъци за гарантиране на безопасността на работното място. Компанията продължава да следи внимателно ситуацията и да се придържа към съветите на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (ЦКПЗ) и Световната здравна организация (СЗО), както и правителствените разпоредби в страните, в които работи.

<< Обратно към новините