Хибридът Volvo S-Charge вече е с удължен пробег на ток

14.04.2020

Хибридът Volvo S-Charge вече е с удължен пробег на ток

Новите автобуси на Volvo с хибридно задвижване от моделната гама S-Charge бяха модернизирани. Те вече изминават безшумно и с нулеви емисии по-дълго разстояние при по-високи скорости.

[✕]

Това открива нови възможности пред използването на самозареждащи се хибридни електрически автобуси в градски зони с нулеви емисии.
Обновените версии от моделната линия Volvo S-Charge вече могат да развиват скорост до 50 км/ч при задвижване само на ток. Досегашните възможности стигаха за скорост до 20 км/ч.

В зависимост от климата и топографията, Volvo S-Charge може да измине на ток до 1 км без прекъсване. Ъпгрейдът на модела включва и подобрена свързаност, както и система за географско позициониране, свързано с управление на силовата линия. Това дава възможност на оператора да програмира автобуса така, че той автоматично да превключва на електрическо задвижване в избрани градски зони, както и да регулира скоростта си без наместа на водача. Също така е възможно предварително да се определят зони за постоянно самозареждане, за да може да се гарантира работа без емисии в следваща по маршрута зона с нулеви емисии.

[✕]


„С това разширяваме възможностите на нашите клиенти да извлекат максимална полза от предимствата на електрическата енергия, като в същото време запазваме впечатляващата гъвкавост, предлагана от хибридните автобуси. Новата моделна гама S-Charge може да бъде използвана по всякакви маршрути, тъй като не изисква инфраструктура за зареждане, което позволява бързо внедряване и подобрена оперативна ефективност за нашите клиенти“, казва Хокан Агневал, президент на Volvo Buses.

Предимство е, че моделите S-Charge могат да се движат безшумно, без вредни емисии и енергийно ефективно на ток при приближаване на автобусната спирка, докато спират на нея и, когато я напускат. Това дава възможност не само да се намалят емисиите, но и да се изграждат автобусни спирки и зони, в които автобусите да работят в безшумен и чист електрически режим.

„Новите модели S-Charge са сред най-чистите автобуси на Volvo и ще намалят въглеродния отпечатък с до 40% в сравнение с еквивалентните дизелови автобуси. S-Charge също може да работи на биогорива, което намалява още повече емисиите на CO2. Това е може би най-ефективният и надежден самозареждащ се автобус на пазара “, допълва Хокан Агневал.

Серията модели на S-Charge на Volvo включва конвенционалната 12-метрова конфигурация Volvo 7900 S-Charge, съчленения автобус Volvo 7900 S-Charge, както и единично и съчленено голо шаси Volvo B5L S-Charge, което може да бъде надградено до стандартен или двуетажен автобус.

Освен с електрическа силова линия S-Charge е оборудван и с малък двигател с вътрешно горене. Батериите на автобуса се зареждат се зареждат от него и от енергията, рекуперирана при спиране. В резултат на това S-Charge може да се използва почти по всеки автобусен маршрут както в градски райони, така и в предградията.

<< Обратно към новините