Liebherr представя нова гама индустриални телескопични товарачи

10.04.2020

Liebherr представя нова гама индустриални телескопични товарачи

Подемна височина 7 м и 9 м и товароподем от 4,6 до 6 тона. Нова, много по-комфортна кабина за перфектна видимост на 360° и увеличена продуктивност. Електронно контролирана високо производителна работна хидравлика позволява едновременното извършване на няколко движения и прецизно позициониране на товара. Възможността за използване на бързосменник от различни производители улеснява употребата на вече съществуващи прикачни инструменти.

[✕]

Liebherr разширява гамата си телескопични товарачи. Трите нови телехендлера за индустриална употреба са задвижвани от мощен дизелов двигател с ниво на вредни емисии Етап IV (T 46-7s 100kW/136 к.с., T 55-7s 115kW/156 к.с., T 60-9s 115kW/156 к.с.). Третирането на изгорели газове се осъществява чрез дизелов оксидационен катализатор (DOC) и селективна каталитична редукция (SCR). За всички модели се предлага и филтър за твърди частици (стандартно за T 55-7s и T 60-9s). За употреба в страни с различни емисионни ограничения Liebherr предлага и телескопични товарачи Етап IIIA.
 
Мощната хидростатична задвижваща система позволява достигане на максимална скорост от 40 км/ч. Алтернативно машините се предлагат с фабрично ограничение на скоростта до 20 км/ч и 30 км/ч. Функцията Auto Power постоянно регулира скоростта на движение в зависимост от мощността, която работната хидравлика изисква във всеки един момент. При необходимост оборотите на двигателя се повишават автоматично (модулация на джойстика) и независимо от скоростта на движение. Серийно вгражданата система Hill Assist се актиеира автоматично при използване на паркинг спирачката, като така повишава сигурността и комфорта. Високо производителната работна хидравлика се контролира електронно и разполага с достатъчно резерв, благодарение на което всички движения са прецизни и плавни.
 
Специален акцент при представяните модели внася новата кабина на оператора: Стандартната защита при преобръщане вече е без горна напречна греда. Защитната решетка сега е монтирана от външната страна, което води до ненадмината видимост нагоре. При нужда от маневриране на тесни места новата кабина позволява идеална видимост около машината, инструмента и товара.
 
Мултифункционалният джойстик, който се мести със седалката на водача, управлява до шест функции – от системата на задвижване до хидравликата. Както при всички останали Liebherr S-модели режимите на управление се избират електронно. Вече не е необходимо операторът да синхронизира ръчно позицията на колелата. Важни параметри на машината и друга полезна информация се изобразява на голям TFT-дисплей. Различното осветление на бутоните, отговорни за движение, работна хидравлика и сигурност също допринасят за по-лесната и интуитивна работа с машината.
 
Хидроокачването на кабината поема всички неравности. Комфортът се допълва още и от увеличеното пространство, различни възможности за съхранение, отделение с охлаждане, стереосистема, както и вграден USB-порт за зареждане.
 
Прочетете цялата статия в новия брой на списание СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА.

<< Обратно към новините