Съюзът на международните превозвачи организира акция за раздаване на вода, храна, маски и дезинфектанти на чакащите на Капитан Андреево

26.03.2020

Съюзът на международните превозвачи организира акция за раздаване на вода, храна, маски и дезинфектанти на чакащите на Капитан Андреево

Продължава напрежението на граничния пункт "Капитан Андреево". Опашката от товарни автомобили е между 30 и 40 км в различните часове от денонощието, обявиха по БНТ1 тази сутрин

[✕]

Заради епидемията от коронавирус вчера здравният министър Кирил Ананиев първо забрани, а часове след това отмени заповедта си за спиране на камионите от близо 70 държави, които пътуват през страната ни към Турция.
За краткото време, в което мярката е била в сила, опашката на граничния пункт е намаляла с близо 10 км. Но се е появила опасност - колони от камиони да се образуват на граничните пунктове на България с Румъния и Сърбия.

[✕]


Повечето от шофьорите имат провизии за 3-4 дни. За това от съюза на международните превозвачи организират тази сутрин и акция за раздаване на вода, храна, маски и дезинфектанти. Инициативата стартира в 8:30 ч от паркинга при разклона за град Любимец, от магистрала "Марица".
От Областния кризисен щаб в Хасково поискаха и част от камионите да бъдат изведени на старото летище до село Узунджово. През следващите дни самолетната писта ще се превърне в паркинг за стотици камиони.
Справка на Агенция "Митници" показва, че за денонощие през "Капитан Андреево" вече преминават около 1500 товарни автомобила. Повече от 1000 са камионите, които излизат от България.

<< Обратно към новините