Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Завод на Volvo Buses работи с възобновяема енергия

09.03.2020

Завод на Volvo Buses работи с възобновяема енергия

Заводът на Volvo в Бурос (Швеция) се превърна в едно от първите съоръжения за производство на автобуси, които разчитат единствено на възобновяема енергия.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Цялата енергия, която фабриката използва идва от възобновяеми източници, като хидроенергия и биогорива. Така общото потребление на енергия в завода е намалено с 15% за последните няколко години.

Тъй като производствената база на Volvo Buses в Бурос разчита единствено на възобновяема енергия за своята работа, тя е сертифицирана от Volvo като „Съоръжение за възобновяема енергия“. Сертификатът е издаден след няколко стъпки, предназначени да минимизират климатичния отпечатък на завода.

Много сме горди, че намалихме влиянието си върху климата, като използваме само възобновяеми източници. Електричеството идва от хидроенергията, нашето централно отопление се осигурява от биогорива, а подемно-транспортните автомобили във фабриката работят с електричество или HVO, което е възобновяемо гориво, казва Йоаким Вретман, мениджър производство в завода в Бурос.

През последните години фабриката прилага редица мерки, които намаляват потреблението на енергия с 15 на сто.

За да се намали климатичният отпечатък на завода, е необходимо сътрудничество. Още един пример е участието на завода в Борус в проекта Autofreight, предназначен да ограничи транспорта между Viared Logistics Park и пристанището в Гьотеборг. Това е решение, което още от първия ден помага за намаляване емисиите на CO2 с около 30 на сто.

Намаляването на климатичното въздействие в производството е един от няколко аспекта в работата на Volvo Buses за опазване на околната среда.

"Разглеждаме продуктите си в перспективата на жизнения цикъл и работим неуморно за намаляване въздействието върху околната среда на всеки етап - от производството, ежедневната експлоатация, повторната употреба и рециклирането. Актуални примери са нашите проекти за смяна на електрическите акумулаторни батерии, които вече могат да се радват на втори живот като единици за съхранение на енергия по домовете", обяснява Андреас Карлен, директор енергийна ефективност и околна среда във Volvo Buses.

<< Обратно към новините