Nikola Corporation ще се листва в NASDAQ

04.03.2020

Nikola Corporation ще се листва в NASDAQ

Планираното включване на Nikola Corporation в NASDAQ Exchange, чрез сливането й с VectoIQ, се подкрепя изцяло от CNH Industrial.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.


„Това е вълнуваща новина и още един ключов момент в нашия съвместен проект и уникален бизнес модел за производство на тежкотоварни камиони с нулеви емисии и водородно задвижване. Листването на Nikola в NASDAQ дава допълнителен тласък на амбициозните цели, които сме си поставили да бъдем начело в инвестициите в чисти технологии, трансформиращи нашия бизнес и околната среда", заяви Хубертус Мюлхаузер, главен изпълнителен директор на CNH Industrial.

CNH Industrial сключи стратегическо и ексклузивно партньорство за произовдство на тежкотоварни камиони с Nikola през септември 2019 г. като водещ инвеститор в публичното набиране на средства серия D, с дял от 250 милиона долара.

IVECO и FPT Industrial, търговските марки за превозни средства и двигатели на CNH Industrial, наскоро обявиха, че ще произвеждат чрез европейското си съвместно предприятие с Nikola Motor, тежкотоварният електрически камион Nikola TRE. Производството ще е базирано в завода на IVECO в Улм, Германия. Началото му се очаква през първата половина на 2021 година.

„Непоколебимата амбиция на Nikola за цялостна трансформация на нашия бранш и екологичните ефекти от това са чудесен път за растеж на бизнеса ни. Листването в NASDAQ, за да се съберат средства в сегашната пазарна среда, е признание и подкрепа за стратегическото направление на проекта ни", заяви Герит Маркс, президент автомобили за работа и специализирани превозни средства в CNH Industrial.

<< Обратно към новините