С карти euroShell могат да се купуват е-винетки и маршрутни карти

27.02.2020

С карти euroShell могат да се купуват е-винетки и маршрутни карти

Картите за зареждане на гориво euroShell вече могат да се използват за закупуване на електронни винетки.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

От 1 март ще е възможно чрез картите на Shell за безналично плащане да се заплащат и маршрутни карти за превозни средства над 3.5 тона.

Единствените начини на плащане на пътни такси досега бяха само с банкова карта или в брой.

Винетките и маршрутните карти могат да бъдат закупени в някой от 500-те пункта за продажба и самообслужване, оперирани от Агенция Пътна инфраструктура. Те са разположени в бензиностанции, търговски комплекси и на ГКПП. В обектите на Shell има 51 терминала за заплащане на пътни такси в цялата страна.

Стойността на електронната винетка се определя от нейния срок, докато за цената на маршрутната карта от значение са емисионният клас, броят оси, теглото на превозното средство и маршрутът. Валидността й е 24 часа след закупуването. Тарифите и пътищата, които се таксуват, могат да бъдат открити на сайта на АПИ.

"Картата euroShell е предназначена за нашите бизнес клиенти и им предоставя бърз и лесен начин за закупуване на гориво. Радваме се, че сега им осигуряваме още едно удобство, като им даваме възможност да заплащат и пътните си такси с картата си за гориво. Основен приоритет на Shell е непрекъснато да увеличава броя и разнообразието на услуги, които предлага на своите клиенти, за да направи пътуването им по-комфортно и по-сигурно", коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Предстои пускането на още услуги, от които притежателите на карти euroShell ще могат да се възползват – активиране на онлайн заплащане, заплащане на глоба, заплащане на пътна такса посредством бордово устройство.

<< Обратно към новините