IVECO BUS и Otokar подписаха договор за производство в Турция

27.02.2020

IVECO BUS и Otokar подписаха договор за производство в Турция

IVECO BUS, глобален производител на автобуси и бранд на CNH Industrial NV, подписа споразумение с един от най-големите производители на автобуси в Турция - Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Компанията ще прави автобуси с марката IVECO BUS във фабриките на Otokar в Сакария, Турция.

Договорното партньорство обхваща съществуващите модели в портфолиото на IVECO BUS за международна дистрибуция, както и производството на модел, специално предназначен за пазарите в Източна Европа, Африка, Близкия Изток и Азия. Моделите ще бъдат задвижвани от двигатели на FPT Industrial, като първият от тях се очаква да бъде произведен до 2021 година.

С това споразумение IVECO BUS се стреми да разшири производствените си възможности и потвърждава, че поддържа всички активности в съществуващите производствени бази, където настоящите и бъдещите модели ще продължат да се проектират и произвеждат.

"Ние сме много развълнувани да започнем това ново партньорство, което проправя пътя за много възможности за нашия бизнес", каза Силван Блейз, ръководител на глобалния отдел за автобуси в CNH Industrial.

"Благодарение на това сътрудничество ще можем да увеличим производствените си възможности, за да отговорим на настоящото и бъдещото търсене на пазара, да подкрепим непрекъснатия ни растеж, както и да ни дадем възможност да работим съвместно върху бъдещото разширяване на портфейла.

Близо 60-годишният опит на Otokar в производството и инженеринга на автобуси, плюс сервизната мрежа и свързаните услуги на IVECO BUS, които са ключови за IVECO, ще гарантират, че нашите клиенти продължават да получават водещи в бранша устойчиви транспортни решения с най-добри резултати в класа си, качество и обща стойност на притежание. Партньорството ни ще се възползва и от бъдещите технологии за задвижване, които се разработват във FPT Industrial".

<< Обратно към новините