Volvo анонсира с атрактивен филм новата си тежка гама

27.02.2020

Volvo анонсира с атрактивен филм новата си тежка гама

В началото на март Volvo Trucks прави най-голямата премиера в историята си - обновени са наведнъж четири модела. "Подгряването" за премиерата става чрез разпространяването на атрактивен филм

[✕]

В индустрията на товарните автомобили пускането на пазара на един камион е голям дългогодишен проект. Но излизането на четири модела едновременно е рядко срещано. За да подготви публиката за грандиозната си премиера, Volvo Trucks направи атрактивен филм.
Инженерите от Volvo са построили колосална 15-метрова, 58-тонна кула от камиони, подреждайки четирите нови модела един върху друг, за да демонстрират мощността и здравината на новите товарни автомобили. В допълнение най-отгоре на четирите камиона застава президентът на Volvo Trucks - Рогер Алм. И отгоре на всичко тази кула се движи.Филмът беше пуснат един ден преди официалното обявяване на европейския пазар на гамата тежкотоварни камиони Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM и Volvo FMX. Четирите камиона представляват около две трети от продажбите на Volvo Trucks.
Необичайният филм е заснет през нощта и започва с показване на кулата от камиони като огромен, светещ в далечината монолит. По-нататък виждаме вълци на преден план и зърваме за малко жена водач. С приближаването към кулминацията на филма, изпълнена с дим и светлинни ефекти, виждаме, че човекът, който стои върху кулата от камиони, всъщност е президентът на Volvo Trucks Рогер Алм.„Това е най-мащабното пускане на пазара на нови модели от Volvo Trucks. Те ще имат огромно влияние върху рентабилността и способността на нашите клиенти да се конкурират както за бизнес, така и за най-добрите водачи. Свикнал съм да контролирам нещата, но за мен снимането на кулата от камиони определено беше необичаен работен ден. Нека го кажа така – изпитвам известен респект към височините. Аз съм земен човек“, казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks.
Филмът е заснет в края на 2019 г. на полигон извън родния град на Volvo, Гьотеборг, Швеция. Както кулата от камиони, така и по-голямата част от визуалните ефекти са истински, включително димът и светлините, което е показано във филм зад кадър.
За проектирането и изграждането на кулата е работил цял инженерен екип. Бил е необходим около месец, за да се проектира и изгради тя и специалистите да се уверят, че е безопасно "кулата" да се движи. Това става възможно най-вече благодарение на якия строителен камион Volvo FMX и новия му спомагателен мост с товароносимост 38 тона. Volvo FMX е най-отдолу и отгоре върху него са качени останалите три камиона. Поддържането на постоянна скорост и посока при движението са постигнати чрез технологията Volvo Dynamic Steering и много опитен водач на камиони.

Очаквайте скоро пълни технически подробности какво е новото в новите модели на Volvo директно от централата на Volvo в Гьотеборг.

<< Обратно към новините