Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

MAN Lion’s City E спечели 2020 iF Gold Award

20.02.2020

MAN Lion’s City E спечели 2020 iF Gold Award

78 международни експерти по дизайн от повече от 20 държави избраха тазгодишните победители в iF Design Award от общо 7 298 участници от 56 държави.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Съдийската комисия призна и изключителните постижения в дизайна с особеното специално отличие: iF Gold Award.

В категорията "Автомобили/превозни средства/велосипеди", изключителният дизайн на MAN Lion's City E спечели експертите, които му връчиха желаната награда. Носителите на наградите ще бъдат отличени на специална церемония в Берлин на 4 май. Това е петата поредна награда от iF Gold Award за "градския лъв" в различните категории.

"В сравнение с миналата година броят на участниците се увеличи с около 1000. Като вземем предвид този факт, изпитваме още по-голямо удоволствие от факта, че MAN Lion's City E е на върха - и спечели iF Gold Award. За пореден път нашият дизайнерски екип направи невероятна промяна. Те ни доближиха една крачка напред към превръщането ни в номер 1 доставчик в европейския сегмент на градските автобуси. Много клиенти казват: че градският автобус на MAN е най-красивият с на пазара", каза Руди Кухта, ръководител на бизнес отдел автобуси в MAN Truck & Bus.

Журито е оценило ергономичния и естетически дизайн на електрическия автобус, който е ясен и последователен до най-малките детайли. В официалното становище на съдийския панел на iF International Forum се казва: "По отношение екстериора на автобуса, ние бяхме впечатлени от предницата с характерните за марката фарове, от използването на стъклени повърхности и модулни части. Интериорът се характеризира с блестящи висококачествени материали и модерна цветова гама, която е отразена и в най-малките детайли".

MAN Lion's City E, представен на публиката на IAA през 2018 г., предлага много повече от изключителен дизайн. Благодарение на добре замислената си цялостна концепция, този електрически автобус със своята изпитана клетъчна и батерийна технология улеснява възможностите на транспортните компании да излязат на пазара на е-мобилността.

12-метровата версия на Lion's City E събира до 88 пътници. Напълно електрическата задвижваща линия произвежда между 160 кВт и 240 кВт. Енергията за това идва от модулните батерии с 480 кВтч инсталирана мощност. Lion's City E надеждно постига пробег от 200 км с едно зареждане през целия експлоатационен живот на батериите, дори до 270 км при благоприятни условия.

<< Обратно към новините