Модерна станция за зареждане с природен газ от IVECO

20.02.2020

Модерна станция за зареждане с природен газ от IVECO

ENGIE Italia и IVECO откриха в Торино модерна станция за зареждане с газ, която ще обслужва тежкотоварни камиони.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Станцията е разположена в централата на CNH Strada delle Cascinette в стратегическата източна част на Торино, на кръстопът в местната транспортна мрежа - магистрали, околовръстен път… Разположена е на площ от над 5 хиляди квадратни метра и е построена специално за тежкотоварни автомобили , тя се състои от 2 разпределителя за втечнен природен газ (LNG) и 4 от CNG (сгъстен природен газ). Има и станции за зареждане на електрически превозни средства, захранвани от фотоволтаична система, която е разположена на покрива.

Станцията ще бъде отворена за всички видове превозни средства на природен газ от 6 до 21 часа, от понеделник до петък.

Проектът отразява ангажиментите на ENGIE да допринесе за развитието на зелена мобилност като се съсредоточи върху алтернативните горива - електричество и природен газ. IVECO пък е лидер в областта на превозните средства, работещи на природен газ. IVECO ORECCHIA, дилър на IVECO за провинция Торино и Вале д'Аоста, ще подкрепя клиентите си в прехода към зелена мобилност с цялостно обслужване - продажба, обслужване, вече и зареждане с гориво.

Огромното предимство на природния газ в сравнение с дизела, GPL или тежките горива е в намаляването с 95% на фините частици (PM), с 90% на азотния диоксид (NO2), както и значителното намаляване на емисиите на CO2.

IVECO внедри нова технология за природен газ в транспорта и играе важна роля в развитието на дистрибуторската мрежа. Природният газ е зрялото решение, което е на разположение за декарбонизиране на транспорта на дълги разстояния. Споразумението ни с ENGIE за откриване на нови бензиностанции е част от нашия холистичен подход към зеления транспорт. Ние вярваме, че от съществено значение за всички участници в сектора е да работят заедно, за да постигнат устойчив транспорт във времевата рамка, зададена от регулациите за справяне с климатичните промени, каза Фабрицио Буфа, мениджър развитие на газовия бизнес в IVECO.

<< Обратно към новините