Безстепенни трансмисии ZF за челни товарачи

19.02.2020

Безстепенни трансмисии ZF за челни товарачи

Като доказан световен производител на агрегати и системи компанията ZF предлага полезно оборудване за строителния сектор.

[✕]

Ако искате да четете списание СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА в електронен вариант, абонирайте се тук.

Големи натоварвания при ниска скорост, комбинирани с нуждата от висока динамика са изискванията, които са от най-голямо значение за строителната техника. Тези критерии са постигнати по оптимален начин чрез технологията на ZF за безстепенни трансмисии, чиято ефикасност беше немислима досега. Растящите изисквания за по-висока производителност, комбинирана с понижен разход на гориво могат да се задоволят само чрез иновативни технологии, като например безстепенната трансмисия.

Тенденциите за поддържане на ниски обороти на двигателя, съчетани със стабилната му работа, са бъдещите предизвикателства в строителния сектор. Безстепенната трансмисия cPOWER на ZF задоволява тези две изисквания. При челните товарачи, хидростатичните трансмисии, имащи възможността за смяна на предавките под товар, предлагат значителни предимства откъм икономичност, сравнени с хирдодинамичните варианти.

Безстепенните трансмисии еднозначно демонстрират ползите си във всеки един работен цикъл на челния товарач, от пълненето на кофата, през транспортирането, до товаренето. По време на тези процеси, силата на двигателя се предава към колелата с голяма ефективност, докато оборотите се поддържат в най-икономичния диапазон.

В България тези, а и много други продукти, могат да бъдат закупени от Аутомотив Технолъджи Солушън, официалният представител ZF за страната.

Прочетете цялата статия в новия брой на сп. СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА.

<< Обратно към новините