IVECO S-Way спечели iF DESIGN AWARD 2020

12.02.2020

IVECO S-Way спечели iF DESIGN AWARD 2020

IVECO спечели престижната награда iF DESIGN AWARD 2020 с новия си модел IVECO S-Way. Отличието е в категория автомобили/превозни средства с съревнованието между новите продукти.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.


Ежегодният конкурс, отличаващ върховите постижения в дизайна, се организира от iF International forum Design GmbH - една от най-старите независими дизайнерски институции.

IVECO S-Way е отличен от международно жури, съставено от 78 независими експерти и 7 298 анкетни карти, подадени от 56 държави. Критериите за подбор са степен на иновативност и усъвършенстване, като разглежда уникалността, изпълнението и изработката на продукта. Отчитат се функционалност, използваемост, ергономичност, безопасност; естетическа и емоционална привлекателност, пространствена концепция. Също така, важни са корпоративна отговорност по отношение ефективността на производство, съобразяването с екологичните стандарти и въглеродния отпечатък, социалната отговорност. Оценяват се и универсалният дизайн, както и позиционирането на продукта.

Томас Хилзе, бранд президент на IVECO, заяви: "За нас е чест да получим тази престижна награда. Тя е важно признание от авторитетно независимо жури, че постигнахме целта си: предефиниране на идеята за обвързване на клиентите с превозно средство, което използва дизайн и последните иновации по отношение на свързаността и автоматизацията. Това е цялостно решение, което ще направи нашите клиенти и шофьори неудържими".

IVECO S-Way перфектно отговаря на критериите за избор. Кабината му е изцяло преработена според нуждите на водача и собственика на камиона. Дизайнът на кабината осигурява на шофьорите първокласни условия на живот и работа, както и тяхната безопасност. Той предлага пълен пакет от функции, разработени с фокус към водача, устойчивост и разширено ниво на свързаност. Това е всичко, от което логистичните оператори се нуждаят, за да осигурят на своите автопаркове най-високо ниво на работа, ефективност и производителност, за да успеят на днешния силно конкурентен пазар.

Дизайнът на IVECO S-Way е изключително фокусиран към обединението на техническите и аеродинамични характеристики в хармонично и интегрирано тяло, технология и мощност, динамика и баланс, естетика и качество.

IVECO S-Way притежава всички стилистични форми, които идентифицират ДНК-то на IVECO - логото, доминиращо над детайлната и силно изявена решетка, острият контур на фаровете и балансираната пропорция са характерни за италианското дизайнерско наследство.

Камионът съчетава най-доброто от интегрирането на няколко компоненти, характерни за неговата архитектура: предният капак и бронята споделят голямата решетка, за да скрият разделителната линия между кабината и шасито, докато плавно извиващите се ъгли предлагат изискано усещане за непрекъснатост между предната и страничната страна на камиона. Горният покрив, проектиран да увеличи максимално вътрешното пространство, допринася за впечатлението за здравина и стабилност.

IVECO S-Way е разработен като първокласно обитаемо и работно пространство. Положението на пода на кабината е оптимизирано, за да се постигне перфектен баланс между достъпност (само 3 стъпки за влизане) и лесно придвижване.

<< Обратно към новините