Острава ще получи 37 автобуси Solaris Urbino 18 CNG

05.02.2020

Острава ще получи 37 автобуси Solaris Urbino 18 CNG

Solaris Bus & Coach S.A. си осигури още една значителна поръчка за екологични съчленени автобуси на компресиран природен газ (CNG).

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Съгласно договора, подписан между производителя и оператора на градския транспорт Dopravní podnik Ostrava a.s., чешкият град Острава ще получи 37 най-модерни автобуси Solaris Urbino 18 CNG.

[✕]


В съответствие с условията на договора, 37-те екологични съчленени автобуси Solaris Urbino 18 CNG ще бъдат доставени в рамките на 12 месеца. Общата стойност на договора, обхващаща и петгодишен гаранционен срок за пуснатите в експлоатация превозни средства, възлиза на 13 милиона евро. Обновеният и екологосъобразен автобусен парк ще помогне на превозвача да допринесе за подобряване качеството на живот на жителите на Острава.

В сърцето на новите превозни средства ще бъде двигателят с мощност 239 кВт, използващ сгъстен природен газ (CNG) за гориво. Двигателят ще поддържа функция за "студен старт", което означава улеснено запалване при много ниски външни температури. Задвижващата линия ще бъде допълнена от автоматична трансмисия, осигуряваща оптимален комфорт при пътуването за водачи и пътници. Пет резервоара, съдържащи сгъстен природен газ ще бъдат поставени на покрива на автобусите. Общата им вместимост възлиза на 1875 литра.

Модерните автобуси ще могат да превозват 110 пътници наведнъж. Има по две места за инвалидни колички и детски колички, както и 42 седящи места. От тях 17 са достъпни директно от ниския под. За ефективен обмен на потока от пътници е приложено оформление, състоящо се от четири врати с по две крила (2 + 2 + 2 + 2).

Екологичните автобуси от Болехово ще имат висок стандарт на оборудване. Удобството на пътниците ще бъде осигурено от комплексна климатична система, двойни USB портове, инсталирани в салона, благодарение на които пътниците могат да презареждат мобилните си устройства, и Wi-Fi интернет. Превозните средства бъдат с цялостна информационна система за пътниците с гласово съобщение за автобусна спирка.

Полският производител ще внедри и редица решения, които ще повишат безопасността на пътниците в автобуса. По-специално, автобусите ще имат система за откриване и гасене на пожар, инсталирана в двигателното отделение, кабина на водача от затворен тип и система за видеонаблюдение с камери. Те ще наблюдават зоните на вратите, шест камери ще са обърнати към купето, ще има и камери за предно и странично виждане.

Огромно улеснение при ежедневната работа на съчленените автобуси Solaris Urbino 18 CNG ще бъде възможността за дистанционно отваряне на предните врати чрез дистанционно управление.

<< Обратно към новините