Светлина, камера, екшън с MAN Driving Professionals

05.02.2020

Светлина, камера, екшън с MAN Driving Professionals

Чрез разяснителни видеоклипове MAN Truck & Bus въвежда клиентите си спецификите на градските и междуградските си автобуси.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

На своя YouTube канал MAN Truck & Bus публикува разяснителни видеа по широк спектър от въпроси, свързани с автобусите. От ефективност и безопасност до адекватни действия в случай на авария. Целта на филмовата поредица MAN Driving Professionals е да осигури оптимална подкрепа за операторите на автобуси и шофьорите, както и да илюстрира последните технически нововъведения.

Водещият Филип Бахщад и професионалният шофьор Торстен Хелбиг водят зрителите на вълнуващо пътешествие в света на автобусите. Разглежданите теми варират от управление при аварии и достъпност до ефективно шофиране със системата, заместваща огледалата - MAN OptiView.

Как работи MAN OptiView? Какви са предимствата на системата за помощ в сравнение с „нормалните“ огледала? На какво трябва да обърне внимание шофьорът, ако възникне спешна ситуация и трябва да се евакуират пътниците в автобуса? Поредицата от кратки филми от MAN Truck & Bus отговарят на тези и много други въпроси.

"Надяваме се, че видеата ще осигурят на операторите и шофьорите най-добрата възможна подкрепа, като представят важни за тях теми по разбираем и информативен начин", казва Хайнц Киес, ръководител на продуктовия маркетинг. Той добавя: „За нас е важно да насърчаваме експертизата на шофьорите. Колкото по-добре те разбират и използват технологиите и системите за помощ в превозните средства, толкова по-безопасни и ефективни са на пътя.“

Освен автобусите MAN и NEOPLAN, главните звезди във филмите са водещият Филип Бахщад и професионалният шофьор Торстен Хелбиг. Експертът обяснява системите за безопасност, асистентите на водача и правилното поведение на пътя при извънредни ситуации. За да илюстрират как работят те, първо представят системите чрез анимации. „Филмът е чудесен медиатор, за да направи дори много сложна информация лесна за разбиране в съкратен формат. Осем видеа на различни теми вече са на разположение, а сериалът ни ще се разширява непрекъснато“, казва Киес.

Например един от филмите предоставя полезни съвети за икономично шофиране. Други теми включват достъпност и климатичен контрол на междуградските автобуси, управление в авариен режим в случай на пожар, MAN EfficientCruise® и MAN OptiView. MAN OptiView е първата система за замяна на огледалата, предлагана като стандарт за междуградските автобуси. Специалистите във шофирането демонстрират как работи тя и как може чрез нея да се подобри безопасността на пътя. Преминавайки през тунел, зрителите откриват колко добро е качеството на изображението, дори в абсолютен мрак.

Представен е и асистентът за аварийно спиране (EBA), който предупреждава водача за предстоящ сблъсък и инициира автоматично спиране в аварийна ситуация, до спиране. Във видеото NEOPLAN Tourliner се движи по пистата на летището в посока на неподвижен автомобил със скорост 80 км/ч. Шофьорът Торстен Хелбиг умишлено пренебрегва предупредителните сигнали от асистента, за да демонстрира как системата ще направи аварийно спиране. NEOPLAN Tourliner спира безопасно на четири метра от автомобила.

<< Обратно към новините