Bridgestone’s Duravis R002 – най-добър в своя клас при тестовете на TÜV SÜD

04.02.2020

Bridgestone’s Duravis R002 – най-добър в своя клас при тестовете на TÜV SÜD

Duravis R002, ултраиздръжливите гуми на Bridgestone, предназначени за всички видове автопаркове, осигуряват най-доброто представяне в класа си на мокра настилка.[1]

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Това се доказва от тестове, проведени през ноември 2019 година от TÜV SÜD - една от най-уважаваните независими институции за автомобилни тестове в Европа.
В сравнителните тестове, които оценяват спирачните възможности при мокри настилки и странично сцепление на мокро, гумите Duravis R002 на Bridgestone са показали значително подобрение спрямо своя предшественик - R001,[2] и са изпреварили конкурентните първокласни гуми.

Изключително представяне при мокри настилки

Разработени и тествани в партньорство със 17 автопарка в тринадесет страни, гумите Duravis R002 са проектирани да се представят с максимално качество през цялата година и в различни пътни условия. Гумите, които са с маркировката 3PMSF, са готови за зимни условия и получават най-високата оценка „А“ в своя клас за завиване при изпитване на сцеплението на мокро. TÜV SÜD констатира, че Duravis R002 осигурява най-добрите в класа си характеристики в условията при движение на мокро.

Тестовете, при които Bridgestone Duravis R002 са съпоставени с гуми на основните им конкуренти, са показали, че Duravis R002 ги превъзхожда както при странично сцепление на мокро (със средно странично ускорение от 3,18 m/s2 по мокра окръжност), така и при спиране на мокра настилка - със спирачен път от едва 24,9 метра.

Тези най-добри показатели в класа при мокри настилки показват допълнителни предимства, които гумите Duravis R002 осигуряват от гледна точка на безопасността за всички участници в движението при дъждовни метеорологични условия.

Днес повече от всякога на собствениците и мениджърите на автопаркове се налага да увеличат производителността и да минимизират оперативните разходи. С издръжливостта на износване, която отбелязва 45-процентно подобрение спрямо предшествениците си и с намалената с 15 на сто цена на километър, гумите Duravis R002 на Bridgestone доказват, че са проектирани да позволят намаляване на експлоатационните разходи. Duravis R002 предлага и подобрена ефективност при използване на горивото с комбинацията B-C-B за гумите за управляващ и задвижващ мост и за ремаркета.

Bridgestone Duravis R002 се предлага в 15 размера и опростява каталога на Bridgestone в многофункционалния сегмент, като заменя всички съществуващи продукти. Разработени и произведени в Европа, новите гуми съчетават новаторска концепция и състав, както и подобрен производствен процес.

Коментирайки резултатите от теста, Стивън Де Бок, вицепрезидент на търговския бизнес отдел в Bridgestone EMIA споделя: „Гумите Duravis R002 са проектирани с мисъл за предизвикателствата пред модерните автопаркове. Разходите и натискът за опазване на околната среда винаги ще бъдат на първо място за мениджърите на автопарка, затова с гордост заявяваме, че нашите гуми помагат да се справят с тези проблеми. Но безопасността винаги ще бъде от първостепенно значение, особено при предизвикателни пътни условия. Новината, че TÜV SÜD установи, че Duravis R002 предлага най-добрите в класа си характеристики при мокра настилка е чудесно признание за гума, която е проектирана да помогне на автопарковете да намалят експлоатационните си разходи, като същевременно ги поддържа в движение и безопасност при трудни условия.“

[1] Тестове, извършени от TÜV SÜD по искане на Bridgestone през ноември 2019 г. в съоръженията EUPG, Aprilia (Италия) за тестове на мокра настилка на MAN TGX 26.500, с размер на гумата 315/80 R 22.5. Bridgestone DURAVIS R-STEER 002 / R-DRIVE 002 в сравнение с представянето на основните конкуренти в същия сегмент: Michelin X Multiway 3D XZE/X Multiway 3D XDE, Continental Hybrid HS3/Hybrid HD3, Goodyear Kmax S Gen.2/Kmax D Gen.2. Приложение Доклад № [713168488] спирачен път на мокра настилка (60 km/h до 10 km/h) в метри: Bridgestone DURAVIS R002 (24.9), Continental Hybrid (25.3), Goodyear K-max Gen-2 (25.5), Michelin X Multiway 3D (26.1); Странична стабилност на сцепление при мокра настилка (завой) в метър/секунда2: Bridgestone DURAVIS R002 (3.18), Continental Hybrid (3.14), Goodyear K-max Gen-2 (3.14), Michelin X Multiway 3D (3.15)

[2] Тестове, извършени от TÜV SÜD по искане на Bridgestone през ноември 2019 г. в съоръженията EUPG, Aprilia (Италия) за тестове на мокра настилка на MAN TGX 26.500, с размер на гумата 315/80 R 22.5. Bridgestone DURAVIS R-STEER 002/R-DRIVE 002 в сравнение с представянето на своите предшественици: Bridgestone R-STEER 001/R-DRIVE 001. Приложение Доклад № [713168488]

<< Обратно към новините