Busworld Turkey се връща към корените си в Истанбул

31.01.2020

Busworld Turkey се връща към корените си в Истанбул

Осмото издание на международното автобусно изложение Busworld Turkey ще се проведе от 5 до 7 март 2020 в истанбулския изложбен център Istanbul Expo Center.

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Осмото издание на международното автобусно изложение Busworld Turkey, организирано от Busworld International в партньорство с турската компания HKF
Trade Fairs, ще се проведе от 5 до 7 март 2020 в истанбулския изложбен център Istanbul Expo Center.

Веригата от изложения Busworld тръгва от първото издание на Busworld Kortrijk, проведено през 1971 в Белгия. През годините Busworld получава признанието на автобусната индустрия и се превръща във верига от международни изложения. Сега Busworld е най-старото, най-голямото и най-известно автобусно изложение в света.

Първото международно изложение Busworld в Турция сe провежда през 2007 г. в Истанбул. Панаирният център на Турският мегаполис остава дом на Busworld Turkey за общо 6 издания на изложението. През 2018 г. най-голямото автобусно изложени е се мести в Измир, но сега организаторите решиха да го върнат към корените му в Истанбул.

Винсент Дюел от Busworld International коментира, че организаторите са горди, че второто по големина изложение в портфолиото им се завръща в Истанбул.
По време на последното издание на Busworld Turkey 2020 в Измир се представиха 112 компании, 83, от които бяха местни, а останалите 29 – чуждестранни, от 16 различни държави. Шоуто бе посетено от 10 040 професионалисти от 107 страни и бе подкрепено от 39 медийни партньори.

В изложението през март 2020 ще участват 114 изложители. Сред тях са голяма част от турските автобусни производители като Anadolu Isuzu, Karsan, Otokar, Bur-Can, Can Can, Erduman и Karadag, които ще покажат последните си разработки на обща изложбена площ от 6868 кв. м.

Isuzu ще покаже последните версии на Citiport 18, Citiport 12 CNG, Novociti Volt, Novo Lux иTurquoise. Съчлененият Citiport 18 е най-големия член на семейството Citiport и предлага висока функционалност за градския транспорт с вместимост да 155 пасажери. Газовият Citiport 12 CNG се предлага с двигател Cummins и автоматична предавателна кутия ZF.

Ecolife. Novociti Volt е изцяло електрически мидибус, базиран на дизеловия Novociti Life. Доказаният мидибус Turquoise комбинира предимствата на малките габарити с комфорта на пълноразмерен туристически автобус. Novo Lux предлага места е багажно отделение за до 29 пътника.

В Karsan са строго фокусирани на превозни средства с нулеви емисии. Този производител ще представи в Истанбул два градски модела - шестметровия Jest Electric и осемметровия Atak Electric. От пазарното лансиране на Jest Electric през ноември 2018 до сега 68 броя от модела бяха продадени в осем държави. Atak Electric беше представен през юни 2019 г. и вече реализира 18 продажби. От Karsan потвърждават, че продължават да работят в посока нулеви емисии и са cгорди с постигнатото до тук.

В списъка на изложителите на Busworld Turkey 2020 личат имената на поне 40 компании, които идват за пръв път на изложението в Турция. Те идват от Турция, Китай, Германия, Италия, Португалия, Испания, Швеция, и Тайван. Сред тях е турската компания Makersan, която ще представи решението си „Един ключ“ – при което водачът само с едно устройство или ключ може да отвори всичко – вратите на автобуса, външните багажници, клапата на двигателя, тоалетната, жабката, … Компанията е глобален доставчик на елементи за първоначално вграждане за Daimler, Mercedes, MAN, Irizar, Iveco, Volvo и други марки.

За четвърти път в рамките на Busworld Turkey ще се проведе конгресът на Busworld Academy. На 5 и 6 март посетителите на изложението ще могат да се включат в разнообразни семинари. Централната тема ще бъде Екологични автобусни системи за екологични градове. Изборът й се основава на прогнозите, че със сегашните темпове на нарастването на градското население, до 2050 г. 70 на сто от хората по света ще живеят в големите градове.

Това налага търсенето на интелигентни решения за градската мобилност, облекчаване на трафика и опазване на околната среда. Входът за Busworld Academy Congress е свободен, но предварителната регистрация е задължителна и местата с ограничени. Пълната програма е налична на www.busworldacademy.org в рубрика „seminars“.

Изложението и семинарите са подкрепени от редица партньори - TOHOB, ISTAB, WRI, UCLG и турското министерство на търговията.

<< Обратно към новините