MAN Truck & Bus с еко решения за градския транспорт

28.01.2020

MAN Truck & Bus с еко решения за градския транспорт

На изложението за електрически автобуси ElekBu 2020, между 4 и 5 февруари 2020 г. в Берлин, MAN Truck & Bus ще представят две превозни средства без вредни емисии за приложение в градския транспорт.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Освен напълно електрическия градски автобус MAN Lion City E, посетителите ще видят и MAN eTGE като обслужващ автомобил.Електрическият ван предлага на операторите на автобусни паркове решение за вътрешни операции с нулеви емисии.

В средата на декември MAN Truck & Bus достави първите два електробуса на Hamburger Hochbahn AG и Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH за ежедневна употреба в пристанищния район на област Ханза. На събитието в Берлин MAN ще представи на бранша 12-метровата версия на електрическия солобус Lion's City E, който може да побере до 88 пътници.

Централният му двигател е разположен на задния мост. Изцяло електрическата задвижваща линия произвежда между 160 кВт и 240 кВт. Енергията идва от батерии, разположени на покрива на автобуса, които имат капацитет от 480 кВч. MAN може да разчита на високо развитата клетъчна модуларна технология за батерии, разработена от групата. Усъвършенстваната система за контрол над температурата осигурява стабилност, независимо от годишния сезон. В резултат на това Lion's City E постига пробег от 200 км до 270 км с едно зареждане.

Като част от пътната карта за е-мобилност на компанията, през 2020 г. демонстационният eBus автопарк ще се състои от 15 тестови автомобила, които ще бъдат използвани от клиенти в пет европейски държави. През 2020 г. тестовите е-автобуси ще на пътя във Франция, Люксембург, Антверпен и Барселона.

Първата партида от серийното производство на MAN Lion's City E 12-метрова версия солобус ще бъде доставена на клиенти през втората половина на 2020 г. То ще бъде последвано от изцяло електрическата съчленена версия - Lion's City E, предвидена за серийно производство през първата половина на 2021г.

Като допълнително решение за експлоатация без вредни емисии за вътрешни операции на транспортните компании, MAN ще представи и напълно електрическа версия на панелен ван eTGE. Той може да се използва за сервизно обслужване на превозни средства в публичния транспорт, какъвто е случая с операторите Berliner Verkehrsgesellschaft (BVG) и Stadtwerke München (SWM).

MAN Truck & Bus представи eTGE на IAA 2018 като първото си електрическо превозно средство в серийно производство. Електрическият ван на MAN има впечатляващ пробег от около 160 километра и в зависимост от версията може да транспортира полезен товар до 1,75 тона.

<< Обратно към новините