A1 ще предлага решение за автоматично тол таксуване

09.01.2020

A1 ще предлага решение за автоматично тол таксуване

Сертифицираното бордово устройство, както и абонаментните такси, ще се предлагат на цени по договаряне.

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

А1 е единственият засега оператор, който предоставя технологично решение за автоматично тол таксуване в България в партньорство с TollPass.

Сертифицираното бордово устройство за автоматично тол таксуване има редица съвременни и високотехнологични функции. То не изисква специализиран монтаж, захранва се от запалката на автомобила и е лесно за употреба от страна на водача.

Има меню на български и още 8 езика, в това число английски, турски, румънски, гръцки, сръбски, немски, руски. С него шофьорът на автомобила има възможност да сменя броя оси на ремаркето, което е изискване според българската нормативна уредба. Получават се и функционални съобщения.

А1 ще предлага опция за гъвкав и удобен модел на ползване на услугата и за заплащане. Пакетът включва спокойствие за бизнеса с кредитен лимит, елиминиране на еднократните такси, както депозити и абонаментни планове по договаряне.

Плащането е удобно, защото пътните такси на база изминатото разстояние се включват в месечна фактура. Предвидена е гъвкавост за увеличаване на кредитния лимит като необходимата сума може да се добави с депозит.

Бордовото устройство е решение за специалистите в транспорта, които ежедневно осъществяват доставки или превоз на пътници. Отчитането на изминатото разстояние и дължимите суми се осъществява чрез бордови устройства (OBU) напълно автоматично. Те предават в реално време данните за изминатото разстояние.

<< Обратно към новините