Глобяват масово шофьори в Тирол

06.01.2020

Глобяват масово шофьори в Тирол

Забраната за зимно транзитно преминаване влезе в сила в Тирол на 21 декември. Още в първия уикенд на действието й са глобени над 1000 шофьори в четирите зони, където действа ограничението.

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Според германски и австрийски медии, 1200 превозни средства, които са били обект на забраната за транзит, са били извадени от пътищата в Ройте през първия уикенд. Полицията е инсталирала мобилни и стационарни контролно-пропускателни пунктове, от които следи пътната обстановка.

Гюнтер Платер, ръководител на тиролското правителство, подчертава, че ефектът от тази акция потвърждава необходимостта от забраната. Ограничението важи за всички превозни средства, минаващи през региона и има за цел да осигури спокойствие и сигурност на жителите на Тирол.

Забраната за транзит е валидна от 21 декември 2019 г. до 13 април 2020 г., дори за участъци от пътища с по-ниска категория в следните райони - Ройте, Шваз, Куфщайн и Инсбрук-Ланд. Тя важи всяка събота между 7,00 и 19,00 часа и в неделите между 8,00 и 17,00 часа. За всеки нарушител глобата е 60 евро.

<< Обратно към новините