Глобяват масово шофьори в Тирол

06.01.2020

Глобяват масово шофьори в Тирол

Забраната за зимно транзитно преминаване влезе в сила в Тирол на 21 декември. Още в първия уикенд на действието й са глобени над 1000 шофьори в четирите зони, където действа ограничението.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Според германски и австрийски медии, 1200 превозни средства, които са били обект на забраната за транзит, са били извадени от пътищата в Ройте през първия уикенд. Полицията е инсталирала мобилни и стационарни контролно-пропускателни пунктове, от които следи пътната обстановка.

[✕]


Гюнтер Платер, ръководител на тиролското правителство, подчертава, че ефектът от тази акция потвърждава необходимостта от забраната. Ограничението важи за всички превозни средства, минаващи през региона и има за цел да осигури спокойствие и сигурност на жителите на Тирол.

Забраната за транзит е валидна от 21 декември 2019 г. до 13 април 2020 г., дори за участъци от пътища с по-ниска категория в следните райони - Ройте, Шваз, Куфщайн и Инсбрук-Ланд. Тя важи всяка събота между 7,00 и 19,00 часа и в неделите между 8,00 и 17,00 часа. За всеки нарушител глобата е 60 евро.

<< Обратно към новините