MAN изпраща електрически автобуси към Хамбург

23.12.2019

MAN изпраща електрически автобуси към Хамбург

Хамбург направи още една стъпка към постигането на визията си за транспортна система с нулеви емисии.

[✕]

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

В средата на декември MAN Truck & Bus предаде първите два автобуса MAN Lion's City E на транспортните оператори Hamburger Hochbahn AG и Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH (VHH). Те включват електрическите автобуси в ежедневните си операции,за да трупат опит в е-мобилността.

Церемонията по връчването на най-модерните автобуси на MAN - Lion's City E, се проведе в известния район на Хамбург Speicherstadt.

Автопаркът на MAN от 15 електрически автобуси ще бъде на път за операции с клиенти в пет европейски държави от 2020 г.

Двете превозни средства MAN Lion City E ще возят пътниците в Хамбург до техните дестинации безопасно, удобно и екологично. Те са с дължина 12 метра и предлагат място за до 88 пътници. Централният двигател на електрическите автобуси е разположен на задната ос. В солобуса изцяло електрическата задвижваща линия произвежда 160 кВ до максимум 240 кВ.

Енергията за това идва от модулните батерии с 480 кВч инсталирана мощност. Тук MAN може да разчита на напълно разработената клетъчна технология за батерии от модулния пакет на групата. Усъвършенстваната система за управление на температурата гарантира, че те са лесно достъпни, независимо от сезона. В резултат на това, Lion's City E постига пробег от 200 км, дори до 270 км с едно зареждане при благоприятни условия.

<< Обратно към новините