Solaris ще пътува в туристическия Дубровник

17.12.2019

Solaris ще пътува в туристическия Дубровник

Solaris Bus & Coach S.A. ще достави 11 екологично чисти автобуси Solaris Urbino 12 до живописния Дубровник в Хърватия.

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Въвеждането в експлоатация на най-модерните нископодови автобуси, произведени в Полша, е поверено на транспортния оператор Libertas Dubrovnik doo. Компанията ще получи поръчаните превозни средства в средата на 2020 г., което ще помогне на града да се справи с натоварения пътнически трафик в разгара на туристическия сезон.

Поръчката, направена от Libertas Dubrovnik d.o.o, е на стойност 2,5 милиона евро. В съответствие с подписаната сделка до края на май 2020 г. на най-популярния сред туристите хърватски град ще бъдат предадени 11 нископодови Solaris Urbino 12. За превозните средства ще бъде издадена четиригодишна гаранция.

Полският производител ще достави поръчаните автобуси с икономични и екологични двигатели с мощност 270 кВт, отговарящи на емисионен стандарт Euro 6D.

Задвижващата линия ще бъде завършена от автоматична трансмисия с икономична предавка, която позволява значително намаляване разхода на гориво. Автобусите са с капацитет 85 пътници и 24 седящи места.

Ефективната климатична система ще осигури комфорт на всички пътници. Превозното средство е оборудвано с информационна система за пътници с вътрешни LED дисплеи. Solaris Urbino 12 ще бъде оборудван и със система за видеонаблюдение с камери, следящи дори пътя пред автобуса.

Така Solaris ще достави първите си градски автобуси от семейството на Urbino в Хърватия. Засега само едно превозно средство, направено в Болехово, е било по пътищата на страната на Адриатическо море - междуградският Solaris InterUrbino 12.8, доставен в град Карловац през 2014 г.

<< Обратно към новините