Solaris доставя 100 CNG автобуси на Талин

11.12.2019

Solaris доставя 100 CNG автобуси на Талин

Solaris Bus & Coach S.A. спечели търга за доставка на 100 екологично чисти градски автобуси на компресиран природен газ (CNG), за столицата на Естония, Талин.

60 автобуси, поръчани от оператора Tallinna Linnatranspordi AS, са Solaris Urbino 12, други 40 са съчленени автобуси Solaris Urbino 18.

Поръчката от Талин обхваща доставката на 100 градски нископодови автобуси, захранвани от компресиран природен газ, е вторият по големина еднократен договор, спечелен от полския производител. Поръчката на стойност 27 милиона евро ще бъде изпълнена между септември и ноември 2020 г. След приключването й жителите на столицата на Естония ще могат да използват 60 екологични Solaris Urbino 12 и 40 съчленени Solaris Urbino 18.

Както 12, така и 18-метровите версии, ще бъдат с двигател с мощност 239 кВт, пригоден да работи на CNG. Той ще бъде оборудван с функция студен старт при ниски външни температури. Задвижващата система е допълнена от автоматична скоростна кутия, осигуряваща оптимален комфорт при шофиране за водачи и пътници. Газовите бутилки за CNG ще бъдат разположени на в предната част на покрива на превозните средства. И за Urbino 12, и за Urbino 18 те са 5, с вместимост 315 литра всяка.

Поръчаните автобуси са с висок капацитет за превоз на пътници. Urbino 12 може да побере над 80 пътници за курс, включително 31 седящи. 12 от седалките са нископодови. Urbino 18, може да транспортира до 150 пътници, с 41 седящи места. Съчленените превозни средства са с 16 нископодови седалки, което улеснява хората с намалена подвижност. И двете версии на превозните средства ще бъдат оборудвани с редица решения, подобряващи комфорта на пътниците.

Те са с ефективен климатик и двойни USB конектори между седалките на всеки ред - в Urbino 12 общо 17, в съчленената версия - 22. В оборудването на превозните средства е включена и инфотеймънт система с вътрешно и външно гласово съобщение за спирки, както и система за видеонаблюдение, състояща се от 5 вътрешни, челна и камера за заден ход.

<< Обратно към новините