Ново търговско наименование на S-серията на Scania

02.12.2019

Ново търговско наименование на S-серията на Scania

Scania ребрандира премиум S-серията на влекачите си. Вместо сегашното изписване с буквата S, следвана от актуалната мощност в конски сили, новото търговско наименование ще бъде конски сили, последвани от S, например 450 S или 730 S.

[✕]

Обърнатата последователност в наименованието ще се прилага само за влекачи от типа спални кабини с плосък под. Зад промяната се крие споразумение с Daimler AG, компанията-майка на Mercedes-Benz.             

Досегашното название на камионите на Scania беше представено публично през 2004 г. с въвеждането на серията PGR. Новото търговско наименование за S-серията, с първоначална цифра на конските сили, ще бъде поставено в камионите от S-серията, които ще бъдат поръчани оттук-нататък и не засяга досегашните произведени единици.

[✕]

"Осъществявайки тази корекция, ние изпълняваме наше споразумение с Daimler. Стремежът ни е да защитим нашите марки и да открием защо Daimler, с тяхната дългогодишна история на произведени леки автомобили от S-класа, имаше проблем с търговското наименование на S-серията ни", казва Александър Власкамп, старши вицепрезидент и ръководител на Scania Trucks.

 

<< Обратно към новините