Англичаните искат изпит за възрастните шофьори

07.11.2019

Англичаните искат изпит за възрастните шофьори

Екипът на Dayinsure проведе проучване, което цели да разкрие какво мислят за шофирането водачите на МПС във Великобритания. Резултатите са твърде любопитни.

Най-шокиращият резултат от проучването - близо 90% от анкетираните смятат, че по-възрастните трябва да бъдат задължени да се явят на повторен шофьорски изпит.

Относно мненията за шофьорските изпити, над една трета от анкетираните смятат, че минималната възраст за явяване на шофьорски изпити трябва да бъде увеличена.

Над половината от хората смятат, че употребилите алкохол водачи трябва да бъдат загубят право да шофират за цял живот. В момента водачите, осъдени за шофиране в нетрезво състояние, не се сблъскват с доживотна забрана.

"С толкова разнопосочни мнения сред британската общественост, искахме да разкрием нагласите сред хората по важни проблеми, касаещи шофирането. Някои от въпросите, които поставихме, са по теми, обсъждани от дълго време, други се отнасят до новите технологии. Като цело отговорите ни дадоха по-различен поглед върху това, как мисли обществото през 2019 г.", заявиха от екипа на Dayinsure.

<< Обратно към новините