Новият Peugeot e-Expert - електрическият експерт

07.11.2019

Новият Peugeot e-Expert - електрическият експерт

С Peugeot e-Expert френската компания продължава да електрифицира своите модели, за да постигне амбицията си за 100% електрифицирана LCV гама до 2021 г.

[✕]

Предвид това, че повечето бизнес клиенти шофират по-малко от 300 км на ден, електрическа версия на Peugeot Expert изглежда логична. Този факт се подсилва от все по-ограничения достъп до градските центрове, като някои градове вече разрешават в тях единствено 100% електрически автомобили.

Наскоро обновен до стандартите Euro 6D с гама, все по-адаптирана към специфични начини на ползване, Peugeot Expert вече съществува в 100% електрическа версия и стана Peugeot e-Expert.

Потребителите ще могат да избират между два размера на батерията:
- 50 kWh, за пробег от 200 километра (WLTP);
- 75 kWh, за пробег от 300 километра (WLTP).

Оставайки верен на концепцията на марката Peugeot, че не е необходимо да се придобива друг автомобил, за да може да се шофира електрически такъв, Peugeot e-Expert запазва атлетичния стил на версиите с двигател с вътрешно горене и същия товарен капацитет.

Новият Peugeot e-Expert ще бъде лансиран през втората половина на 2020 г. и ще продължи безспорния успех на Peugeot Expert с над 170 000 продадени броя от излизането му на пазара през 2016 г. Той също ще затвърди лидерските позиции на компанията в лекотоварния сегмент в Европа и ще добави още един електрифициран модел към гамата на Peugeot, редом с електрическите e-Boxer, e-208, e-2008, 3008 и хибридните 508 HYBRID и HYBRID4.

<< Обратно към новините