Ibil и Irizar дават втори живот на батериите

01.11.2019

Ibil и Irizar дават втори живот на батериите

Компаниите Ibil и Irizar подписаха споразумение за сътрудничество, с което ще дадат втори живот на електрическите батерии за автобуси.

Батериите, които Irizar произвежда и инсталира в своите автобуси, и тяхната електроника, ще бъдат използвани като елементи за съхранение на енергия в станциите за зареждане, които Ibil разработва и инсталира в бензиностанциите Respol и на други места.

Батериите са най-фундаменталната част на електрическото превозно средство. Диапазонът, цената, времето за зареждане и качеството на автомобила зависят от тях. Полезният живот на батериите може да достигне 15 години при градските електрически автобуси, защото те се зареждат ежедневно и са с висока мощност. След като изтече времето им, батериите трябва да бъдат сменени, за да може автомобилът да запази функционалността си.

Краят на цикъла не означава, че батериите са загубили цялата си способност за зареждане. Така че, вместо изхвърляне на батериите, ще бъде въведена повторната им употреба в станциите за зареждане с висока мощност.

<< Обратно към новините