Министър Аврамова провери строителството на пътя Видин - Ботевград

30.10.2019

Министър Аврамова провери строителството на пътя Видин - Ботевград

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова инспектира старта на работата в участъка от Видин до пътен възел. Макреш край Димово, който е част от проекта за модернизация на пътя Видин – Ботевград.

[✕]

В строителството на близо 30-километровата отсечка ще се инвестират 357,6 млн. лв. Трасето ще следва съществуващия обходен път на Видин, който ще бъде реконструиран и разширен – ще бъде с две ленти за движение в посока, зелена ивица и банкети. След това ще преминава по нов терен.

Новият участък ще бъде с магистрален габарит – с две ленти за движение в посока, аварийна лента, разделителна ивица, водещи ивици и банкети. Връзката със съществуващите пътища и населените места в региона ще се осъществява чрез пътни възли.

Ще бъдат изградени подлези, надлези, 2 моста над реките Делийска и Войнишка, 3 виадукта, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих с електричество, водоснабдяване и пречиствателно съоръжение. Предвидена е реконструкция на електропроводи, водопроводна и канализационна мрежа, телефонни и оптични кабели и ландшафтно оформяне.

<< Обратно към новините