IVECO BUS E-WAY с рекорд от 527 км с едно зареждане

30.10.2019

IVECO BUS E-WAY с рекорд от 527 км с едно зареждане

IVECO BUS E-WAY от HEULIEZ постави рекорд на тестовата писта IVECO Magirus в Улм, Германия. Изключителният резултат е пробег от 527 километра с едно зареждане на електробуса.

[✕]

Резултатът е почти два пъти по-добър от досега регистрираните от автономни автобуси, и е отчетен от TÜV Südwest, водещ европейски център за техническо сертифициране. IVECO BUS E-WAY е показал безпроблемно представяне на пистата, изключителна ефективност и автономност с пробега от 527 км, които са изминати за 12 часа с едно зареждане.

Оптимизираният тест беше извършен от производствена единица на 12-метровия модел във версия зареждане за една нощ. Тя бе оборудвана с батерия с мощност 350 кВтч. Напълно зареденият автобус с летни гуми, се е движил със средна скорост 46,6 км/ч, без включено отопление или климатизация.

Тестът се е провел на 10 октомври, като започва в 10:00 ч. и приключва в 09:41 ч на другия ден, при слаб дъжд и вятър, с температури от 10 до 15 градуса. Тестът е завършил с изминатите 527 км с едно зареждане, като в батерията на автобуса е останала 4% електрическа мощност.

<< Обратно към новините