В очакване на новия MAN

23.10.2019

В очакване на новия MAN

Вече е ясно - официалната премиера на следващото поколение камиони MAN ще е на 10 февруари 2020 г. в Билбао, Испания. Междувременно производителят от Мюнхен повдигна леко завесата и покани членовете на международното жури Камион на годината да видят новия модел.

[✕]

Към момента нямаме право да издаваме това, което сме видели като технически подробности и външен вид, но… ето все пак малко предварителна информация. Проектът по създаването на MAN NTG (New Truck Generation) е най-големият проект на MAN Truck & Bus за последните 20 години. Работата по него стартира преди 5 години и над 200 души са ангажирани в създаването му. Разработката му е фокусирана върху 4 основни показателя:
- отлична среда на работа за водача;
- възможно най-много непрекъсната работа;
- страхотна ефективност и икономичност
- силно партньорство с клиентите.
Това са някои идеи на дизайнерите как би изглеждал новия модел, но най-същестевените промени не се виждат от пръв поглед.Обещанието е, че новият MAN NTG ще е с много по-икономичен в сравнение с модела Евро 6, стъпка С, пуснат на пазара през 2018 г.
Йоахим Дреес, главен изпълнителен директор на, MAN, заяви: "Новият ни флагман NTG ще задава стандарти както по отношение на лекотата на работа, така и като свързаност. Той отговаря не само на днешните изисквания за дигитализация, автоматизация и задвижващи системи, но е и подготвен за утрешния ден. Това не е просто нов камион, а по-скоро интегрирано транспортно решение. Новото превозно средство ще впечатли както транспортните фирми, така и водачите."Междувременно поточните линии в завода в Мюнхен вече са настроени за производството на новото поколение и първите модели от нулева серия вече са готови. Поръчките на новия модел за цяла Европа ще започнат веднага след официалното му представяне.Снежина Баджева
Мюнхен - София

<< Обратно към новините