TollPass представя устройство за автоматично отчитане

18.10.2019

TollPass представя устройство за автоматично отчитане

Интелигентни трафик системи АД представя на собствениците на тежкотовaрни автомобили и автобуси бордово устройство, което да използват при старта на тол системата.

Бордовото устройство TollPass OBU e сертифицирано за автоматичен толинг. То ще предава данни в реално време и ще отчита дължимите такси автоматично. TollPass OBU е решение за транспортните компании, които ежедневно осъществяват доставки или превоз на пътници. Заедно с тол платформата за регистрация и мониторинг TollPass.bg ще осигурят цялостно решение за тол таксуване.

Предимствaтa на бордовото устройство TollPass са сигурност, точност и удобство при работа. Не изисква специализиран монтаж и се захранва от запалката на автомобила. Менюто е на български език и дава възможност шофьорът да сменя броят оси на автомобила, което е изискване според българската нормативна уредба. Бордовото устройство предава данни в реално време, което позволява на собствениците на тежкотоварни автомобили и автобуси да упражняват непрекъснат контрол над превозните си средства.

Софтуерът на TollPass OBU се обновява дистанционно и на устройството се получават функционални съобщения, които дават обратна връзка и информация на шофьорите. До официалния старт на електронното тол таксуване на автомобили над 3,5 тона електронните винетки остават валидни за всички превозни средства.

<< Обратно към новините