Мобилните приложения на PEUGEOT вече и за България

15.10.2019

Мобилните приложения на PEUGEOT вече и за България

В ерата на мобилните комуникации PEUGEOT помага на клиентите на марката да останат свързани. С приложенията MyPeugeot и Scan MyPeugeot те имат достъп до полезни и практични функционалности.

[✕]

MyPeugeot позволява свързването на автомобила с мобилен телефон и осигурява редица функционалности за проследяване и анализ на пътуванията, както и информация за сервизното обслужване. Scan MyPeugeot дава бърз достъп до експлоатационната книжка чрез сканиране с камерата на мобилния телефон на желания детайл. Приложенията вече са налични за България за Android / iOS.

След изтегляне на приложението MyPeugeot клиентът трябва да се регистрира и да добави своя автомобил чрез VIN номера му. Приложението поддържа възможност за работа с повече от едно превозно средство. След свързване с автомобила чрез Bluetooth, приложението получава информация за текущия пробег, попълва дневник на пътуванията и запомня точното местоположение на автомобила след паркирането му.

Особено полезен е дневникът на пътуванията, в който за всяко пътуване се отбелязва начална и крайна точка, изминатото разстояние, среден разход на гориво и стойност на пътуването, определена според цената на горивото, която водачът е въвел.

Пътуванията могат да бъдат маркирани като лични и служебни, като има възможност за създаване и на други категории. При желание дневникът може да бъде препратен до електронната поща на потребителя. Така създадената електронна таблица може да бъде особено полезна при попълване на пътните листове, изисквани при ползване на служебни автомобили и удобно средство при управление на служебен автопарк. Приложението показва напомняния за ниско ниво на горивото в резервоара, предстоящо сервизно обслужване и други.

Приложението изчислява датата на следващото периодично обслужване и изпраща напомняне. Също така дава информация за актуализации на навигационната карта и софтуера на сензорния екран. За удобство посочва линкове с помощни указания за актуализациите. Поддържа полезна документация за автомобила за индикаторите на бордното табло. За по-детайлна информация от експлоатационната книжка е на разположение приложението Scan MyPeugeot.

Приложението Контакт с центровете на Peugeot съдържа карта на всички търговско-сервизни центрове на PEUGEOT, в която може и да се избере любим център. Налични са бързи бутони за навигация, позвъняване, изпращане на мейл и запазване на час за сервиз.

Удобство представлява формата за запазване на час за сервиз, която дава възможност на клиента да избере директно свободна дата и час онлайн, защото има директна връзка с графика на сервизите в цялата страна. В допълнение, клиентите на марката имат достъп до персонализирани новини и оферти.

Автомобили, които не са оборудвани с Bluetooth, няма да могат да ползват функциите, които изискват свързаност с автомобила – дневник на пътуванията, локация и ниво на горивото, но всички останали функции са активни и за тях.

Собствениците на електрически автомобили ще имат в допълнение специални възможности през приложението:

- Програмиране на дистанционно зареждане. Тази система ще позволява да започвате и да спирате зареждането по всяко време, както и да проверявате статуса на заряда.
- Програмируема климатизация и възможност за дистанционно пускане.
- E-coaching: инструмент в приложението MyPeugeot, който позволява получаването на съвети как да се оптимизира шофирането и пробега

Новите функционалности ще бъдат на разположение първо за новия Peugeot е-208.

<< Обратно към новините