MAN Truck & Bus с 4 премиери на Busworld 2019

09.10.2019

MAN Truck & Bus с 4 премиери на Busworld 2019

На тазгодишния Busworld в Брюксел, MAN Truck & Bus ще покаже портфолио от градски, междуградски, туристически автобуси, минибуси, от марките MAN и NEOPLAN. Премиерите на компанията включват Lion's City 19, Lion’s Intercity с двигател D15 и минибусите eTGE Combi и TGE City. За първи път за тест драйв ще бъде предложен изцяло електрическият MAN Lion's City E.

[✕]

Компанията ще акцентира върху ефективността и екологичността. Градските автобуси MAN са с двигатели на дизел, природен газ и електрическо задвижване. Новият модел Lion's City с дължина 18,75 метра е одобрен от автобусните оператори като ефикасно решение. MAN Lion Intercity е с ултрамодерно задвижване.

Подобрените системи за подпомагане на водача и за завои във всички модели MAN и NEOPLAN, вече ще бъдат налични от 2020 г. NEOPLAN pokretART е „На турне в света на Ханс Цимер - симфонично тържество“. Два нови минибуса ще се появят премиерно на Busworld. Освен това компанията ще предложи на клиентите си обстойни консултации относно пакетите MAN Transport Solutions и MAN services.

Отговорът на актуаллните въпроси за градската мобилност е MAN Lion’s City. С новото поколение градски автобуси MAN предлага ефективни и екосъобразни решения за градския транспорт - според индивидуалните нужди и пазарните изисквания на всеки клиент. В Брюксел MAN ще изложи 12-метрова соло версия на изцяло електрическия си Lion’s City E с 35 седящи места. Електрическият автобус допълва новото поколение градски автобуси, които могат да бъдат на дизел, природен газ и хибридно задвижване. Неподражаеми дизайнерски елементи подчертават уникалното електрическо задвижване, което посетителите на Busworld ще могат да изпитат за първи път на живо.

Най-очевидните разлики са в позицията на батериите на покрива и 4-те допълнителни места за сядане отзад. В соло автобуса изцяло електрическата задвижваща линия може да произвежда мощност между 160 и 270 кВ. В резултат на това Lion's City E осигурява обхват между 200 и 270 км при добри условия през целия експлоатационен живот на батериите.

За първи път на живо ще бъде показан Lion’s City 19 EfficientHybrid - новият конвенционален брат в семейството на градските автобуси. Автобусът е дълъг 18,75 метра , а тримостовият експонат е за 38 пътници. Високоефективният дизелов двигател D1556 LOH с 360 к.с. (265 кВт) отговаря на стандарта за емисии Euro 6d, влизащ в сила от 1 септември 2019 г.

С Lion's Intercity, MAN предоставя идеалното решение за междуградски и училищен транспорт. Разполагайки с 53 места „Intercity Lite“, автобусът има достатъчно пространство за пътници. Lion's Intercity впечатлява с още по-мощно и задвижване. В Busworld MAN ще представи за първи път междуградския автобус с двигател D1556 LOH - с 360 к.с. (265 кВт). Високоефективният 9-литров двигател за Lion's Intercity, заедно с изпитания D08 - се предлага с нива на мощност от 280, 330 и 360 к.с. Освен това MAN разширява портфолиото си от скоростни кутии за своята междуградска линия с автоматизираната 12-степенна скоростна кутия MAN TipMatic Coach.

<< Обратно към новините