Зимни забрани за камионите в Тирол

08.10.2019

Зимни забрани за камионите в Тирол

Забраната за движение на камиони в съботните дни през зимата беше въведена за пръв път миналата година по инициатива на австрийската провинция Тирол. През 2020-а ще продължат и блокажите.

[✕]

От 4 януари до 14 март 2020 г. забрана за движение на камиони е предвидена за общо единадесет съботи между 7 и 15 часа. по магистралите A 12 Inntalautobahn и A 13 Brenner. Впоследствие ще се прилагат регулярните забрани за шофиране през уикенда.

Удължената забрана за шофиране през уикенда е валидна от 7 до 15 ч. за камиони с допустимо максимално тегло над 7,5 тона по A12 и A13 в посока Германия или Италия или ако крайната дестинация се достига с преминаване през двете държави.

През 2020-а ще продължат и блокажите. Часовият лимит за камиони, преминаващи през границата, ще продължи да бъде до 300 превозни средства, но от февруари Тирол ще използва специална система за отчитането им. Тя ще включва мониторинг, светофари, бариери и LED екрани и ще може да брои превозните средства, приближаващи се до границата от Германия. Тогава автоматичните бариери ще пропускат камиони на всеки 12 секунди, за да поддържат лимита от 300 превозни средства на час.

<< Обратно към новините