MAN впечатли и на COMTRANS 2019

16.09.2019

MAN впечатли и на COMTRANS 2019

MAN Truck & Bus представиха иновативни транспортни решения по време на изложението COMTRANS 2019 в Москва. Темата бе „Шофиране в бъдещето“.

[✕]

На щанда на MAN Truck & Bus Russia, посетителите на най-голямото изложение за търговски превозни средства в Русия се запознаха за първи път с електрическите превозни средства MAN eTGM и MAN eTGE, с предлаганите от MAN интегрирани и дигитални оферти за услуги, както и с пакетите първокласно оборудване XLION от серията MAN TGX.

На щанда от 750 квадратни метра изцяло електрическият 26-тонен камион MAN eTGM с обхват от приблизително 180 километра привлече вниманието на посетителите. Девет идентични превозни средства се използват от септември 2018 г. в девет от най-важните австрийски търговски и логистични компании, обединили усилията си в Съвет за устойчива логистика с цел насърчаване на електрическата мобилност.

MAN eTGM все още е във фаза тестове от клиенти, но MAN представи на COMTANS и eTGE - първото си електрическо превозно средство в серийно производство. Ванът се предлага във вариант 3,5 тона и има обхват от около 130 километра, покриващ типичния ежедневен пробег при градски доставки. От 2019 г. се предлага и в комбинирана версия за превоз на пътници.

MAN представи MAN Lion Intercity, който е оборудван с конвенционален дизелов двигател. Автобусното портфолио на компанията се отличава с висока гъвкавост в конфигурациите, особено в сухопътния трафик, в шатъл транспорта, но и като училищен и компаниен автобус. Lion Intercity съчетава висока безопасност и комфорт за пътниците, шофьорската кабина е направена спрямо нуждите на водача, но и носи максимална икономическа ефективност за оператора. MAN изложи множество модели и на открито. Друг акцент в портфолиото беше автобусът MAN Lion's Coach, който е безспорният лидер сред европейските автобуси в пазарния си сегмент в Русия.

Подразделението за камиони на MAN също бе представено впечатляващо на COMTRANS. Само преди няколко седмици MAN TGS 41.440 8x4 BB-WW спечели наградата "Най-добър камион със самосвална надстройка" в руския конкурс за иновации в строителната техника. Четиримостовият MAN TGS 41.440 8x4 BB-WW е подходящ за особено екстремни условия в жежки терени за висока товароносимост. В същото време той разполага с стабилни електронни системи за сигурност и максимална безопасност.

Както и на IAA Commercial Vehicles 2018 в Хановер и на Bauma 2019 в Мюнхен, акцентът в представянето на MAN Truck в Москва бяха специалните пакети XLION. XLION означава изключителна надеждност, издръжливост и производителност. Това са пакети, които правят престоя в кабината приятен и визуално подобряват външността на камиона с екстериорни детайли.

<< Обратно към новините