MAN Lion’s City с нова престижна награда

13.09.2019

MAN Lion’s City с нова престижна награда

Автобусът спечели приза на BEST OF mobility 2019.

[✕]

MAN Lion’s City зае първото място в избора на читателите на BEST OF mobility 2019. Модерната серия градски автобуси спечели в категорията Обществен транспорт в областта на инфраструктурата. Наградата беше връчена като част от изложението IAA 2019 във Франкфурт на 11 септември 2019 г. MAN Lion's впечатли с разнообразните си задвижващи концепции - дизел, природен газ, хибрид и електричество. Наградата се връчва от VISION mobile, Deloitte и Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA).

MAN Lion’s City се търкаля излиза от производствената линия в завода на MAN в полския град Стараховице от май 2019. Новата серия автобуси се откроява поради различните си концепции за шофиране, насочени към нуждите на обществения транспорт. В допълнение към дизеловите и газовите двигатели се предлага и хибридна концепция за двете версии. Системата MAN EfficientHybrid намалява, както разхода на гориво, така и емисиите, благодарение на стандартната си функция за спиране и интелигентно управление на енергията.

Напълно електрическият MAN Lion’s City E ще се доставя от втората половина на 2020 г. за превоз на пътници при нулеви емисии. Независимите дизайнерски елементи подчертават оригиналността на електрическото задвижване, като най-забележимото от тях е пропускането на купула на двигателя и поставянето на батериите на покрива, с произтичащите от това допълнителни седалки отзад. Напълно електрическата задвижваща линия позволява на Lion's City E надеждно да гарантира обхват от 200 км (до 270 км при благоприятни условия) през целия експлоатационен живот на батериите.

<< Обратно към новините