НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Германските власти ще проверяват камиони на 12 септември

11.09.2019

Германските власти ще проверяват камиони на 12 септември

Около 5000 полицаи ще проверяват камионите по пътищата в Германия като част от стартиралата национална кампания - sicher.mobil.leben (безопасност - мобилност - живот).

[✕]

Германските власти ще извършват засилени проверки на камиони на 12 септември. Част от проверките ще се извършват на 725-те постоянни контролно-пропускателни пунктове, разпръснати из цялата страна.

Полицията ще проверява основно техническото състояние на камионите, по-специално гумите и спирачките, съответствието с допустимите размери и натоварването на осите, както и обезопасяването на товара. Служителите ще обърнат внимание и върху спазването на разпоредбите, регулиращи времето за работа и за почивка.

[✕]


Федералната служба за товарен транспорт (BAG) също ще се присъедини към кампанията. Около 80 служители на BAG ще работят на два контролно-пропускателни пункта. Те обещават да извършват много щателни и дълги проверки.

<< Обратно към новините