Solaris представя Urbino 12 h, Urbino 18 e и Trollino 24 на Busworld

10.09.2019

Solaris представя Urbino 12 h, Urbino 18 e и Trollino 24 на Busworld

Един от лидерите на европейския пазар за електрически автобуси - Solaris, ще представи три превозни средства с нулеви емисии на Busworld 2019. Това са Urbino 12 hydrogen, Urbino 18 electric и Trollino 24.

На изложението в Брюксел електрическото семейство на Urbino, което е утвърдено на пазара, ще бъде представено от съчленен 18-метров автобус, който ще бъде оборудван с най-новите усъвършенствани системи за помощ на водача (ADAS), наред с други, например климатик, комбиниран с термопомпа. Новите батерии Solaris High Energy +, които се отличават с изключително висока енергийна плътност, са новост в автобуса.

Тъй като все повече европейски градове се стремят да направят обществения си транспорт по-екологичен, Solaris е добавил в своето портфолио две превозни средства с нулеви емисии: Urbino 12, задвижван с водород, който може да покрие до 350 км с едно зареждане и 24-метровия тролейбус Trollino 24, който ще дебютира на изложението Busworld.

Solaris Urbino 12 hydrogen е превозно средство без емисии, при което водородът се превръща в от горивна клетка в електричество, което активира задвижващата линия. Urbino 12 е снабден със съвременна горивна клетка с мощност 60 кВт, която действа като миниатюрна водородна централа на борда на автобуса. Единствените странични вещества, генерирани по време на работа на Solaris Urbino 12, са топлина и пара. Благодарение на използването на модерна технология, автобусът ще може да покрие до 350 км с едно зареждане.

Избран за хедлайнер на Busworld 2019, електрическият Solaris Urbino 18 ще бъде оборудван с усъвършенствани системи за подпомагане на водача (ADAS), които увеличават значително комфорта при пътуване и най-вече - безопасността. Устройството Mobileye Shield Plus минимизира риска от сблъсък с пешеходци или колоездачи благодарение на система от интелигентни камери, които постоянно наблюдават слепите точки на превозното средство. Водачът е предупреждаван за потенциални опасности с акустични и визуални сигнали.

Автобусът ще разполага със система, инициираща автоматично спиране - CMS (система за намаляване на сблъсъка). Когато радарът открие риск от потенциален челен сблъсък, системата преминава в режим на спиране, намалявайки скоростта и по този начин облекчава последствията от потенциален удар.

18-метровият Solaris разполага с камери, гарантиращи подобрена видимост не само при ярка слънчева светлина, но и по време на дъжд или снеговалеж, както и през нощта. Те увеличават значително зрителното поле и подобряват аеродинамиката на автобуса. Това ново решение вече е достъпно за цялата гама Urbino.

<< Обратно към новините