Новият бизнес за телематика на Bridgestone ще бъде Webfleet Solutions

09.09.2019

Новият бизнес за телематика на Bridgestone ще бъде Webfleet Solutions

Bridgestone EMEA обслужва мобилни абонаменти и решения за автопаркове на над 1,2 милиона автомобила.

[✕]

Bridgestone Europe обяви, че името на компанията TomTom Telematics, която придоби през април 2019, ще стане Webfleet Solutions, считано от 1 октомври 2019 г.

Придобиването на TomTom Telematics беше мотивирано от стремежа на Bridgestone да подобри своите цифрови решения като част от непрекъснатата трансформация на компанията от първокласен производител на гуми в лидер на мобилните решения. Новата компания на Bridgestone е първият в Европа доставчик на решения за цифрови автопаркове - индустрия с двуцифрен растеж.

Придобиването подобрява позицията на Bridgestone при решенията, свързани с данни, които спомагат за по-голямата ефективност и ефикасност на цифровите автопаркове. Преименуваната Webfleet Solutions – вдъхновена от основната си платформа за WEBFLEET, която предоставя водеща телематика за автопаркове през последните 20 години, отразява амбицията на Bridgestone да предостави по-широк спектър от цифрови мобилни решения и решения за автопаркове на своите клиенти и да консолидира лидерската си позиция в световен мащаб.

Към момента Bridgestone EMEA предлага мобилни абонаменти и решения за автопаркове за над 1,2 милиона автомобила. Екипите на Bridgestone и Webfleet Solutions продължават заедно да изследват нови възможности и иновации, за да осигурят нужния напредък на продуктите и бизнеса.

<< Обратно към новините