Всички пътнически автомобили на PSA Group са сертифицирани с Евро-6

30.08.2019

Всички пътнически автомобили на PSA Group са сертифицирани с Евро-6

Всички пътнически автомобили Peugeot, Citroën, DS, Opel и Vauxhall са одобрени съгласно новия стандарт за емисии Евро-6, влизащ в сила от 1 септември 2019 г.. Това е EURO 6d-TEMP-EVAP-ISC.

[✕]

Благодарение на правилните технологични решения, направени в очакване на регламентите – селективна каталитична редукция (SCR - Selective Catalytic Reduction) и филтър за твърди частици при бензиновите двигатели (GPF - Gasoline Particulate Filter) PSA Group отново е начело в прилагането на по-стриктните стандарти.
Целите за измерване на емисиите на пътническите автомобили стават по-високи на 1 септември 2019 г. със следните допълнения:

- Тест за RDE (Real Driving Emissions - Емисии в реални условия на шофиране). Този тест определя допустимото отклонение между вредните емисии (NOx, PN), измерени на автомобилите в реални условия на шофиране, и емисиите, измерени по новата процедура на сертифициране. Изискването е коефициент от 2,1 за емисиите NOx. Моделите на PSA Group са одобрени. Нещо повече, 80% от пътническите автомобили на PSA Group вече отговарят на следващата стъпка от регламента, EURO 6d-ISC, която ще влезе в сила през януари 2020 г., с изискван коефициент от 1+0,43 дисперсия на измерването.

- Тест за EVAP (EVAPorative emissions - Определяне на емисиите от изпаряване). EVAP измерва количеството въглеводороди, които се изпаряват от горивната система на автомобила за период от 48 часа. Това касае основно вентилацията на резервоара за гориво на бензиновите автомобили.
- Тест за ISC (In Service Conformity – Съответствие в експлотация). ISC означава, че автомобилите на възраст до 5 години в движение, трябва да продължават да отговарят на всички стандарти за емисиите.

Всички модели пътнически автомобили вече са преминали тези тестове и автомобилите са сертифицирани в съответствие с тях. Клиентите могат да поръчат днес всички модели на марките на PSA Group (Peugeot, Citroën, DS, Opel и Vauxhall) и могат да са сигурни, че техният нов автомобил вече отговаря на всички настоящи стандарти и може да бъде доставен своевременно.

<< Обратно към новините