До седмица трафикът през Дунав мост 2 ще се нормализира

27.08.2019

До седмица трафикът през Дунав мост 2 ще се нормализира

Очакванията са до седмица трафикът през ГКПП Дунав мост 2 да се нормализира. Това заяви главен комисар Светлан Кичиков, който инспектира работата на граничните служители на граничния контролно-пропускателен пункт.

[✕]

„Монтирането на т.нар. радиоактивни рамки от румънските гранични власти налага поетапно затваряне на трасетата за проверка и също оказва влияние върху трафика. Монтажът трябва да продължи около два месеца и се очаква да завърши на 19 октомври“, посочи още директорът на ГД Гранична полиция.

На граничния пункт на Дунав мост 2 при Видин-Калафат работят 5 платна на изход от България - 4 трасета за товарни автомобили и едно за леки и автобуси. На този режим пунктът пропуска автомобили с цел да се преодолеят опашките и нормализира трафикът.

В почивните дни опашката от чакащи за преминаване по мостовото съоръжение товарни автомобили достигна 12 км от българска страна и се налагаше за преминаване през Дунав мост 2 на българска територия да се чака средно около 8 часа. Причина за образуването на километрични опашки от една страна е засиленият трафик на товарни автомобили и леки, в които са пътували основно гастарбайтери, пътуващи към Германия.

За обстановката на Дунав мост 2 може да се получи актуална информация от мобилното приложение за трафика на граничното съоръжение. Движението може да се следи и в реално време на адрес: www.vidincalafatbridge.bg.

<< Обратно към новините