Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Daimler ще прави Mercedes-Benz Actros и в Китай

26.08.2019

Daimler ще прави Mercedes-Benz Actros и в Китай

Германският автопроизводител Daimler AG планира да прави в Китай тежкотоварни автомобили с марката Mercedes-Benz, като реконструира заводите за камиони, собственост на китайския партньор си - JV Beiqi Foton Co Ltd. Информацията е на Reuters.

[✕]

Подобен сценарии ще задълбочи сътрудничеството между Daimler и JV Beiqi Foton Co Ltd и идва след закупуването на 5% дял в Daimler от Beijing Automotive Group Co Ltd (BAIC), чието дъщерно дружество е Foton. През 2016 г. от звеното за производство на камиони в Daimler заявиха пред германските медии, че планират да правят тежкотоварни автомобили с марката Mercedes-Benz в Китай до края на десетилетието, но оттогава няма новини по темата. Съгласно плановете, съвместното предприятие Peking Foton Daimler Automotive (BFDA) ще добави Actros към продуктовата си линия. Компанията засега произвежда единствено камиони Auman.

JV планира да обнови своя трети завод, който ще има годишен капацитет от 60 000 тежкотоварни камиони, и да разшири капацитета на втория си завод до 100 000 единици вместо сегашните 60 000. Според информацията, завод № 3 ще прави камиони Actros и Auman. Засега от представителството на Daimler в Китай, и от Foton не са потвърдили официално информацията.

Всички камиони на Mercedes-Benz, които понастоящем се продават в Китай, са внос и цените им са значително по-високи от тази на произведените в страната Auman. Създаденото през 2012 г., съвместно предприятие за производство на камиони е продало малко над 100 000 бройки в Китай през миналата година. Daimler се стреми да доразвие бизнеса си с камиони с Foton, но според източниците на Reuters липсата на солидна верига за доставки в Китай засега остава пречка.
Годишните продажби на товарни автомобили в Китай са добри благодарение на увеличаващата се електронна търговия и подобряването на инфраструктурата и логистиката. За първите седем месеца на 2019-а в Китай са продадени 732 000 товарни камиона, което е с 1.4% по-малко от същия период на миналата година.

Другите големи производители на камиони в Китай са FAW, Dongfeng и Sinotruk .

<< Обратно към новините