Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Нормализира се обстановката на Дунав мост 2

26.08.2019

Нормализира се обстановката на Дунав мост 2

В понеделник сутринта (на 26 август) обстановката на Дунав мост 2 при Видин-Калафат се нормализира и опашката на чакащи за излизане от страната товарни автомобили е около 5 км.

[✕]

Около 4 часа е средното време за изчакване на товарните автомобили, по информация от мобилното приложение за трафика на граничното съоръжение. В събота следобед и неделя (на 24 и 25 август) опашката от чакащи за преминаване по мостовото съоръжение товарни автомобили достигна 12 км на българска страна и се налагаше за преминаване през Дунав мост 2 на българска страна да се чака средно около 8 часа. На румънска страна колоната от чакащи за влизане в България и преминаване по мостовото съоръжение в почивните дни бе близо 2 км.

Причина за образуването на километрични опашки е монтирането на датчици за радиоактивност на румънска територия, което е стартирало преди дни и поетапно се затваря по едно от трасетата на граничното съоръжение, казаха от ръководството на смесеното българо-румънско дружество, управляващо моста. Монтажът трябва да продължи около два месеца и се очаква да завърши на 19 октомври.

С предимство на граничният пункт се пропускат леките автомобили и автобусите. От началото на август на граничния пункт при влизане и излизане от Румъния са въведени в експлоатация 2 нови контролни пункта с видеокамери.

Трафикът на мостовото съоръжение непрекъснато се увеличава, като на 3 август е регистриран абсолютен рекорд от откриването на моста през юни 2013 година - само за ден по него са преминали 4797 автомобила. Очакванията са до края на август броят на преминалите автомобили да надхвърли 5 млн.

<< Обратно към новините