Scania добавя нова версия с 540 к.с. към 13-литровите си двигатели

21.08.2019

Scania добавя нова версия с 540 к.с. към 13-литровите си двигатели

Гамата от водещите в бранша 13-литрови двигатели на Scania вече се допълва от новата версия 540 конски сили. Новият двигател DC13 166 е предназначен предимно за приложения, където голямата мощност и лесната управляемост са поставени като изисквания.

Ограниченията на максимално допустимото тегло, особено при сериозни натоварвания на предния мост, пречат на използването на малко по-тежките V8 двигатели на Scania, започващи от 520 к.с.

Верни на обещанието си винаги да създаваме нашите продукти съгласно индивидуалните нужди на клиента, успяхме да представим най-добрата версия на нашият 13-литров герой. Нашите редови шест цилиндрови двигатели са водещи в индустрията, когато става въпрос за икономия на гориво. Превозните средства на Scania с 13-литрови двигатели са коронясани с титлата "Зелен камион" три поредни години в Германия и това е забележителен подвиг. Scania R 450 спечели с най-ниския среден разход на гориво от 23,25 литра дизел на 100 километра и най-ниските емисии на парникови газове (CO2e) от 738 грама на километър, казва Александър Власкамп, старши вицепрезидент, ръководител на Scania Trucks.

Scania предлага пет различни версии на най-разпространения си редови шестцилиндров двигател: 370, 410, 450, 500 и 540 к.с. Всички 13-литрови двигатели на Scania са с подобрена икономичност с 2,0–2,5 % и въртящ момент в по-широк оборотен диапазон, като максималната му стойност е постижима още при 900 об/мин.

Мощният 540 к.с. двигател е предназначен главно за клиенти и пазари, където изборът на V8 не е най-оптималния вариант заради съществуващите регулации по отношение натоварванията на предния мост. Но той е перфектен за всеки, който се нуждае от допълнителна мощност при транспортната си дейност. Снабден с подходящи отношения в предавателната кутия, този двигател ще работи еднакво добре при транспортни средства, превозващи дървесина, или за превоз на цветя. Последните пътуват по европейските магистрали с доста леки товари, но за тях е от значение разхода на гориво и средната скорост, казва Власкамп.

Приликите между всички 13-литрови двигатели на Scania са отличната горивна икономичност и използването само на SCR за обработка на изгорелите газове. Характерната здравина и надежност, заедно с услугите Scania Maintenance с гъвкави планове, допринасят за благоприятни нива на разходи и време за работа, водещо до изключителна комплексна оперативна икономия.

Подобрените показатели за разход на гориво и съотношението мощност/тегло ще направят този двигател атрактивен избор за много от клиентите на Scania, добавя Власкамп. С вече наличните 2700 Nm при 1000 об/мин се позволява използване на високи предавки и ниски обороти на двигателя, както и прекрасно задействане на редукторите в главините на двигателните мостове при проложения за работа в горски местности.

<< Обратно към новините